Torsk i panna med spenat och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Supergod och snabblagad vardagsrätt för hela familjen med fisk, grädde, citron och färsk spenat.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torsk, eller annan vit fisk, lätt tinad
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 70 g färsk spenat
  • 4 dl vatten
  • 4 dl couscous
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Torka fisken med hushållspapper. Salta. Häll grädde och fond i en kastrull.
  2. Tillsätt timjan och citron. Lägg i fisken, toppa med spenat, låt puttra under lock 5 min.
  3. Koka upp vattnet. Tillsätt couscous och smör. Dra kastrullen åt sidan, salta och rör om. Låt stå under lock några minuter. Servera till fisken.

Tips

Glömt att tina fisken? Inga problem! Lägg den frysta fisken med plasten kvar i en bunke med ljummet vatten så tinar den på ett kick.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Oskar mattias

2021-03-18

Supergott och enkelt!

Karin

2021-01-22

Skulle säga lägg fisken med plasten kvar i kallt vatten för att tina.

Camilla

2020-11-05

Smaklöst och tråkigt

Linda

2020-10-21

Såsen blir för lös! Jag redde med lite mjöl. Tips!

Liknande recept

Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Grönsakssoppa med lax och krutonger

Betyg
Betyg
(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g torsk, eller annan vit fisk, lätt tinad
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grädde
  • 1 msk fiskfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 70 g färsk spenat
  • 4 dl vatten
  • 4 dl couscous
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt

Torsk i panna med spenat och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Supergod och snabblagad vardagsrätt för hela familjen med fisk, grädde, citron och färsk spenat.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Torka fisken med hushållspapper. Salta. Häll grädde och fond i en kastrull.
  2. Tillsätt timjan och citron. Lägg i fisken, toppa med spenat, låt puttra under lock 5 min.
  3. Koka upp vattnet. Tillsätt couscous och smör. Dra kastrullen åt sidan, salta och rör om. Låt stå under lock några minuter. Servera till fisken.

Tips

Glömt att tina fisken? Inga problem! Lägg den frysta fisken med plasten kvar i en bunke med ljummet vatten så tinar den på ett kick.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Oskar mattias

2021-03-18

Supergott och enkelt!

Karin

2021-01-22

Skulle säga lägg fisken med plasten kvar i kallt vatten för att tina.

Camilla

2020-11-05

Smaklöst och tråkigt

Linda

2020-10-21

Såsen blir för lös! Jag redde med lite mjöl. Tips!

Liknande recept

Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Grönsakssoppa med lax och krutonger

Betyg
Betyg
(7)