Tonfiskröra med grönkålssallad

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Krämig tonfiskröra med ägg, kvarg och kapris tillsammans med ljummen wokad grönkålssallad. Enkelt, vitaminrikt och riktigt gott!

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner
  • 150 g hackad färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 250 g delade körsbärstomater
  • 1 kokt ägg
  • 1 msk kapris
  • 2 msk finhackad rödlök
  • salt
  • Tonfiskröra:
  • 1 burk tonfisk i vatten (200 g)
  • 2 kokta hackade ägg
  • 1 dl kvarg (0,1%)
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 1 msk majonnäs
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Pressa ut lite av vätskan ur tonfisken och blanda med resten av ingredienserna till röran. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och slunga runt kålen 3 min. Smaka av med salt.
  3. Fördela grönkål, tomat och ägg på portionstallrikar. Lägg tonfiskröran i mitten och toppa med extra kapris och rödlök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-22

Hej Ida. De två kokta hackade äggen kan fördela på tallriken tillsammans med grönkålen och tomaten. Mvh Maja (redaktör)

Ida

2020-05-13

Ska man ha i äggen i röran eller ska de ligga separat ? Det är lite otydligt.

Mirja

2020-05-07

Supergod! Gillas av både barn och vuxna!

Anna

2018-05-22

Jättegott men hoppade över att woka grönkålen. Tycker den är godare rå.

Tonfiskröra med grönkålssallad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 150 g hackad färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 250 g delade körsbärstomater
  • 1 kokt ägg
  • 1 msk kapris
  • 2 msk finhackad rödlök
  • salt
  • Tonfiskröra:
  • 1 burk tonfisk i vatten (200 g)
  • 2 kokta hackade ägg
  • 1 dl kvarg (0,1%)
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 2 msk kapris
  • 1 msk majonnäs
  • salt och svartpeppar

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Krämig tonfiskröra med ägg, kvarg och kapris tillsammans med ljummen wokad grönkålssallad. Enkelt, vitaminrikt och riktigt gott!

Tillagningstid: 25 minuter
2 portioner

Gör så här

  1. Pressa ut lite av vätskan ur tonfisken och blanda med resten av ingredienserna till röran. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och slunga runt kålen 3 min. Smaka av med salt.
  3. Fördela grönkål, tomat och ägg på portionstallrikar. Lägg tonfiskröran i mitten och toppa med extra kapris och rödlök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-22

Hej Ida. De två kokta hackade äggen kan fördela på tallriken tillsammans med grönkålen och tomaten. Mvh Maja (redaktör)

Ida

2020-05-13

Ska man ha i äggen i röran eller ska de ligga separat ? Det är lite otydligt.

Mirja

2020-05-07

Supergod! Gillas av både barn och vuxna!

Anna

2018-05-22

Jättegott men hoppade över att woka grönkålen. Tycker den är godare rå.