
Tomatig fiskgryta
Gryta på torsk, tomat, vin, grädde serverat med baguette.
- (14)
- 0.5 strimlad purjolök
- 2 fint tärnade morötter
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 800 g krossade tomater, 2 burkar
- 2 dl vatten
- 1.5 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 1.5 dl grädde
- 500 g torsk
- 0.5 tsk svartpeppar
- 30 g babyspenat
- 0.5 tsk salt
- Servering:
- bröd
Gör så här
- Stek purjolök, morot och vitlök mjuka i smör.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, matlagningsvin och grädde, låt koka ihop cirka 10 minuter.
- Lägg försiktigt ner fisken och koka på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra. Toppa med babyspenat.
Tips

Klicka i vitlökssmör i bröden när de gräddas. <br>Skippa grädden och toppa grytan med en fuskaioli istället; lika delar majonnäs och yoghurt, vitlök, kajennpeppar och salt.
Liknande recept
Tomatig fiskgryta
Gryta på torsk, tomat, vin, grädde serverat med baguette.
Gör så här
- Stek purjolök, morot och vitlök mjuka i smör.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong, matlagningsvin och grädde, låt koka ihop cirka 10 minuter.
- Lägg försiktigt ner fisken och koka på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra. Toppa med babyspenat.
Tips

Klicka i vitlökssmör i bröden när de gräddas. <br>Skippa grädden och toppa grytan med en fuskaioli istället; lika delar majonnäs och yoghurt, vitlök, kajennpeppar och salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-11-07
Jag har alltid i mortlade dillfrön och någon deciliter räkor precis innan servering.
2015-07-11
gott,jag söker fler fisk recept..
2014-01-29
Mja, lite väl "Makrill i tomatsås" tyckte vi. Bättre att göra en klassiker dvs snabbrimma torsken. Stek purjolök och lägg åt sidan. Koka upp lite vitt vin, grönsaksbuljong & en skvätt grädde, lägg ner fisken, häll den stekta purjon över, skiva tomater över fisken och sjud under lock tills fisken är klar. Servera med kokt potatis,
2013-07-30
Jag har modifierat receptet lite. Jag tar ett paket torskfilé á 400 gram och jag tärnar ca 500 gram potatis (för att det ska bli mer matigt) och steker med morötterna och löken. Sen byter jag och tar 1,5 dl vatten och 2 dl grädde för att få lite rundare smak. I övrigt är receptet som originalet. Gott!
2012-11-12
En brk eller 1 paket krossade tomater räcker. Håller med om att 400 g torsk blir lagom eller 390 gram torskrygg.
2012-11-12
Jag tycker att receptet borde vara anpassat till den vanligaste förpackningen av torsk, som är fryst torskfilé á 400 g.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Kristian
2018-11-07
Jag har alltid i mortlade dillfrön och någon deciliter räkor precis innan servering.
agneta
2015-07-11
gott,jag söker fler fisk recept..
Ulrika
2014-01-29
Mja, lite väl "Makrill i tomatsås" tyckte vi. Bättre att göra en klassiker dvs snabbrimma torsken. Stek purjolök och lägg åt sidan. Koka upp lite vitt vin, grönsaksbuljong & en skvätt grädde, lägg ner fisken, häll den stekta purjon över, skiva tomater över fisken och sjud under lock tills fisken är klar. Servera med kokt potatis,
Sussi Nordberg
2013-07-30
Jag har modifierat receptet lite. Jag tar ett paket torskfilé á 400 gram och jag tärnar ca 500 gram potatis (för att det ska bli mer matigt) och steker med morötterna och löken. Sen byter jag och tar 1,5 dl vatten och 2 dl grädde för att få lite rundare smak. I övrigt är receptet som originalet. Gott!
Birgitta Neselius
2012-11-12
En brk eller 1 paket krossade tomater räcker. Håller med om att 400 g torsk blir lagom eller 390 gram torskrygg.
Ärtan
2012-11-12
Jag tycker att receptet borde vara anpassat till den vanligaste förpackningen av torsk, som är fryst torskfilé á 400 g.