Tempurafriterade örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Smakrika, krispiga tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl salvia
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 0.5 dl basilika
  • 0.5 dl timjan
  • 0.5 dl dragon
  • Tempuramix:
  • 2 ägg, endast gulor
  • 5 dl iskallt vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 krm flingsalt (eller efter smak)
  • 5 dl neutral olja till fritering, t ex rapsolja

Gör så här

Tempuramix

  1. Vispa ihop äggulor, vatten och lite salt i en bunke. Sikta i mjölet och rör ihop.
  2. Hetta upp oljan till 180° i en tjockbottnad kastrull. Doppa några örter åt gången i tempuramixen och fritera dem sedan i omgångar i oljan ett par minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Låt örterna rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.

Tips

3 dl örter motsvarar ungefär 3 krukor örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Dadlar med manchego och basilika

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bästa salsan

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 dl salvia
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 0.5 dl basilika
  • 0.5 dl timjan
  • 0.5 dl dragon
  • Tempuramix:
  • 2 ägg, endast gulor
  • 5 dl iskallt vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 krm flingsalt (eller efter smak)
  • 5 dl neutral olja till fritering, t ex rapsolja

Tempurafriterade örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Smakrika, krispiga tillbehör.

Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Tempuramix

  1. Vispa ihop äggulor, vatten och lite salt i en bunke. Sikta i mjölet och rör ihop.
  2. Hetta upp oljan till 180° i en tjockbottnad kastrull. Doppa några örter åt gången i tempuramixen och fritera dem sedan i omgångar i oljan ett par minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Låt örterna rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.

Tips

3 dl örter motsvarar ungefär 3 krukor örter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Dadlar med manchego och basilika

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bästa salsan

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppeldipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)