
Tempurafriterade örter
Betyg (1-5):
Smakrika, krispiga tillbehör.
Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.5 dl salvia
- 0.5 dl bladpersilja
- 0.5 dl basilika
- 0.5 dl timjan
- 0.5 dl dragon
- Tempuramix:
- 2 ägg, endast gulor
- 5 dl iskallt vatten
- 4 dl vetemjöl
- 2 krm flingsalt (eller efter smak)
- 5 dl neutral olja till fritering, t ex rapsolja
Gör så här
Tempuramix
- Vispa ihop äggulor, vatten och lite salt i en bunke. Sikta i mjölet och rör ihop.
- Hetta upp oljan till 180° i en tjockbottnad kastrull. Doppa några örter åt gången i tempuramixen och fritera dem sedan i omgångar i oljan ett par minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Låt örterna rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.
Tips

3 dl örter motsvarar ungefär 3 krukor örter.
Liknande recept
Tempurafriterade örter
Betyg (1-5):
Smakrika, krispiga tillbehör.
Tillagningstid: 30 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Tempuramix
- Vispa ihop äggulor, vatten och lite salt i en bunke. Sikta i mjölet och rör ihop.
- Hetta upp oljan till 180° i en tjockbottnad kastrull. Doppa några örter åt gången i tempuramixen och fritera dem sedan i omgångar i oljan ett par minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Låt örterna rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt.
Tips

3 dl örter motsvarar ungefär 3 krukor örter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!