Syrensaft

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

En doft av syren sparad på flaska. Recept ur boken: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga. av My Feldt

Tillagningstid: 1 tim + tid att dra
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 30 syrenklasar
  • 1 liter vatten
  • 1 kg strösocker
  • 7 saft från citroner
  • 4 Zest från citroner

Gör så här

  1. Plocka blommorna från stjälkarna. Det är viktigt att inga grenar eller blad kommer med, för då kan saften bli besk. Låt blommorna ligga en stund på en tidning så att du blir av med eventuella småkryp.
  2. Lägg sedan blommorna i en bunke. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt citronsaft och finrivet skal (endast det gula).
  3. Häll den varma lagen över blommorna och täck med plastfolie eller sätt på ett lock. Låt dra i kylen 2–3 dagar. Sila saften och tappa upp i flaskor som tål att frysas.
  4. Hållbarheten är kort i kylskåp, men om du fryser in saften håller den flera månader. Om du använder lite mindre flaskor kan du ta fram allt eftersom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Webbredaktör Elsa

2018-05-28

Hej Zana! Det är rätt som det står i tidningen, tyvärr har det blivit fel här. Vi kommer att uppdatera receptet. Ha en fin dag och tack för att du uppmärksammade oss på detta!

Zana

2018-05-26

I tidningen står 7 citroner och här 4. Vad ska det vara?

Nicole

2018-05-23

Smakar bara sockerlag.

Liknande recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Citrondressing

(4)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 30 syrenklasar
  • 1 liter vatten
  • 1 kg strösocker
  • 7 saft från citroner
  • 4 Zest från citroner

Syrensaft

Betyg (1-5):
3 (10 betyg)

En doft av syren sparad på flaska. Recept ur boken: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga. av My Feldt

Tillagningstid: 1 tim + tid att dra
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Plocka blommorna från stjälkarna. Det är viktigt att inga grenar eller blad kommer med, för då kan saften bli besk. Låt blommorna ligga en stund på en tidning så att du blir av med eventuella småkryp.
  2. Lägg sedan blommorna i en bunke. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt citronsaft och finrivet skal (endast det gula).
  3. Häll den varma lagen över blommorna och täck med plastfolie eller sätt på ett lock. Låt dra i kylen 2–3 dagar. Sila saften och tappa upp i flaskor som tål att frysas.
  4. Hållbarheten är kort i kylskåp, men om du fryser in saften håller den flera månader. Om du använder lite mindre flaskor kan du ta fram allt eftersom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Webbredaktör Elsa

2018-05-28

Hej Zana! Det är rätt som det står i tidningen, tyvärr har det blivit fel här. Vi kommer att uppdatera receptet. Ha en fin dag och tack för att du uppmärksammade oss på detta!

Zana

2018-05-26

I tidningen står 7 citroner och här 4. Vad ska det vara?

Nicole

2018-05-23

Smakar bara sockerlag.

Liknande recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

(1)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Citrondressing

(4)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies