För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Svartvinbärspaj

Betyg (1-5):
3.42 (105 betyg)

Plocka vinbär i trädgården eller använd frysta och gör en smarrig paj. Servera med en kula vaniljglass och toppa med mynta.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 1 krm bakpulver
  • Fyllning:
  • 5 dl svarta vinbär
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • Tillbehör:
  • 4 dl glass eller lättvispad grädde
  • 2 msk blad från färsk mynta

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smält fettet, låt det svalna något. Blanda det med resten av ingredienserna till degen.
  2. Tryck ut den i en pajform (ca 24 cm i diameter). Ställ den i kylen ca 15 minuter.
  3. Blanda bären med socker och potatismjöl och bred ut över pajdegen.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Servera med glass eller grädde och myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dicka

2017-08-04

En jättegod paj, hade grädde och glass till.

Kim

2015-08-12

Denna paj var jätte god 😀

Mira

2015-01-22

God o enkel

Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(55)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(8)

Snabba marängbakelser

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Coop Extras jubileumstårta

(8)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 100 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 1 krm bakpulver
  • Fyllning:
  • 5 dl svarta vinbär
  • 1 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • Tillbehör:
  • 4 dl glass eller lättvispad grädde
  • 2 msk blad från färsk mynta

Svartvinbärspaj

Betyg (1-5):
3.42 (105 betyg)

Plocka vinbär i trädgården eller använd frysta och gör en smarrig paj. Servera med en kula vaniljglass och toppa med mynta.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Smält fettet, låt det svalna något. Blanda det med resten av ingredienserna till degen.
  2. Tryck ut den i en pajform (ca 24 cm i diameter). Ställ den i kylen ca 15 minuter.
  3. Blanda bären med socker och potatismjöl och bred ut över pajdegen.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  5. Servera med glass eller grädde och myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dicka

2017-08-04

En jättegod paj, hade grädde och glass till.

Kim

2015-08-12

Denna paj var jätte god 😀

Mira

2015-01-22

God o enkel

Liknande recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(55)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(8)

Snabba marängbakelser

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Coop Extras jubileumstårta

(8)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)