Svartkålssoppa med chèvre och blodiga mumier

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

De här små blodiga mumierna som serveras till svartkålssoppan är gjorda av korvar och smördeg. Tryck ut lite ketchup på mumierna så blir de extra otäcka!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 200 g färsk svartkål
  • 300 g potatis, skalad
  • 0.5 st purjolök, skivad
  • 1 msk neutral olja
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 180 g chèvre, till servering
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor, till servering
  • Blodiga mumier:
  • 4 tjocka korvar
  • 0.5 förpackning färsk smördeg (à 270 g)
  • 1 ägg, uppvispat
  • ketchup, till servering

Gör så här

  1. Strimla svartkålen och skär potatisen i tärningar. Fräs kål, potatis och purjolök i olja i en kastrull tills löken mjuknat. Häll i vatten och smula i buljongen. Låt koka ca 15 min.
  2. Tillsätt basilika och mixa soppan slät. Rör ner grädde och smaka av med salt och peppar. Värm soppan ordentligt och servera med smulad chèvre och pumpakärnor.
  3. Snitta korvarna i ena änden så att de får ben och andra änden så att de får huvud och armar. Skär smördegen i ½ cm tunna remsor och linda runt korvarna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen 10–15 min.
  4. Servera soppan med korvarna och ketchup.

Tips

Ta bort stjälkarna från svartkålen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt ris med kryddig korv, grönkål och kikärtor

(0)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(4)

Wrap med korv och potatiskross

(23)

Falukorv med smörstekt vitkål och senapssås

(7)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Panpizza

(2)

Korvstroganoff med blomkål

(21)

Korv Stroganoff

(330)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g färsk svartkål
  • 300 g potatis, skalad
  • 0.5 st purjolök, skivad
  • 1 msk neutral olja
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 180 g chèvre, till servering
  • 0.5 dl rostade pumpakärnor, till servering
  • Blodiga mumier:
  • 4 tjocka korvar
  • 0.5 förpackning färsk smördeg (à 270 g)
  • 1 ägg, uppvispat
  • ketchup, till servering

Svartkålssoppa med chèvre och blodiga mumier

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

De här små blodiga mumierna som serveras till svartkålssoppan är gjorda av korvar och smördeg. Tryck ut lite ketchup på mumierna så blir de extra otäcka!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla svartkålen och skär potatisen i tärningar. Fräs kål, potatis och purjolök i olja i en kastrull tills löken mjuknat. Häll i vatten och smula i buljongen. Låt koka ca 15 min.
  2. Tillsätt basilika och mixa soppan slät. Rör ner grädde och smaka av med salt och peppar. Värm soppan ordentligt och servera med smulad chèvre och pumpakärnor.
  3. Snitta korvarna i ena änden så att de får ben och andra änden så att de får huvud och armar. Skär smördegen i ½ cm tunna remsor och linda runt korvarna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen 10–15 min.
  4. Servera soppan med korvarna och ketchup.

Tips

Ta bort stjälkarna från svartkålen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt ris med kryddig korv, grönkål och kikärtor

(0)

Dillstuvad potatis med isterband och picklade rödbetor

(4)

Wrap med korv och potatiskross

(23)

Falukorv med smörstekt vitkål och senapssås

(7)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Panpizza

(2)

Korvstroganoff med blomkål

(21)

Korv Stroganoff

(330)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies