Svarta bönbullar med gräddsky och lingon
  • Tid 35 min

Svarta bönbullar med gräddsky och lingon

3.91 (23 betyg)

Vegetariska bönbullar med klassiska tillbehör

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 6 dl kokta svarta bönor, mosade (2 burkar)
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 3 msk olja till stekning
Gräddsky
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 msk grönsaksfond
  • 1 tsk soja
  • salt och peppar
Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop alla ingredienserna till bönbullarna till en jämn smet. Forma till små runda bollar.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek 3-5 min. Lyft ur bönbullarna och häll vatten, havregrädde, fond och soja i pannan. Låt småputtra några minuter och smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kamilla

    Jag får hem för lite av bönorna, hur beräknas det egentligen? Det händer mig hela tiden när jag skall göra bollar på bönor eller kikärtor eller ärtor. Får bara hem 2mini förpackningar ca 2dl. Kan ni se över detta?

  • Andreas

    Superbra konsistens!

  • Josefine

    Denna rätt gillade vi :) Enkelt att forma bullar av smeten. Goda smakkombinationer.

  • Therese

    Använde röd lök istället för gul och lite mindre lök än angiven mängd. Tack för ett bra recept.

Visa fler