Svamprulle med chevre
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Svamprulle med chevre

2.33 (6 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 25 g smör till plåten
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Fyllning:
  • 25 g smör
  • 400 g kantareller
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk hackad timjan
  • svartpeppar
  • salt
  • 150 g chèvre
  • 2 dl riven ost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smöra ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält smör i en kastrull, häll ner grädde och mjölk. Ta från värmen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Häll på mjölkblandningen.

  2. 2

    Tillsätt äggulorna och rör till en jämn smet. Salta och peppra. Vänd ner äggvitorna. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 20 min.

Fyllning

  1. 1

    Värm smör i en stekpanna. Stek svamp och lök ca 6 min. Salta och peppra.

  2. 2

    Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd den. Dra av det övre pappret. Fördela svamp, timjan och chèvre, rulla ihop från långsidan och strö över riven ost.

  3. 3

    Ställ in i ugnen precis innan servering tills osten smält och rullen är varm.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar