Svampbiffar med getost och färska rödbetor
Svampbiffar med getost och färska rödbetor
  • Tid 40 min

Svampbiffar med getost och färska rödbetor

4.11 (27 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g färska rödbetor i knippe
  • 30 g smör
  • 30 g rucola
Svampbiffar:
  • 400 g svamp, t ex skogschampinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 25 g smör
  • 0.5 dl hackad timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 200 g chèvre
  • 0.5 dl olivolja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.

  2. 2

    Skiva svamp, lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek svamp, lök och vitlök på medelvärme tills all vätska dunstat bort, ca 10 min. Vänd runt med timjan, salt och peppar. Låt svalna lite, hacka fint.

  3. 3

    Blanda ägg och ströbröd i en bunke. Vänd ner svampblandningen och smula ner osten. Rör ihop till en jämn smet och forma till 12 platta biffar med blöta händer.

  4. 4

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida på medelvärme.

  5. 5

    Gnid loss skalet från rödbetorna och skär i klyftor. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det blir gyllene och doftar nötigt. Servera biffarna med rödbetor, rucola och det brynta smöret ringlat över betorna.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Caroline

    så sjukt gott. älskar den

  • Daniella

    Super gott!!

  • kerstin

    Svamp som svamp och man tager vad man haver. Tog gula kantareller, trattkantareller och blek taggsvamp. Det blev riktigt gott.

  • Åsa

    Jättegoda biffar men lite omständig procedur med att först skiva svamp och lök, sen steka och sen hacka. Jag hackade svampen i en matberedare från första början och sen stekte jag dem med löken. Blandade både vita och skogschampinjoner och märkte att de vita släppte mer vätska än skogschampinjonerna.