Surimicakes med fries

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Crabstickscakes med thailändsk smaksättning, serveras med pommes och dippsås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 400 g surimisticks, tinade
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 salladslök, tunt skivad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • neutral olja, till stekning
  • Fries
  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Dippsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 salladslök, strimlad

Gör så här

  1. Smula sönder surimisticksen ner i en bunke och blanda med ägg, vetemjöl, salladslök, chiliflakes, fisksås och worcestershiresås.
  2. Mixa till en smet med stavmixer. Forma till små biffar med blöta händer eller använd en sked. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta och har fin färg.
  3. Fries: Skrubba potatisen och skär i stavar. Låt dem ligga i kallt vatten minst 5 min. Häll av och torka av potatisstavarna med kökshandduk och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  4. Dippsås: Blanda majonnäs och worcestershiresås. Toppa med chiliflakes och salladslök. Servera surimicakes med fries och dippsås.

Servering

Toppa gärna med hackad färsk röd chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tofu Tikka - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 400 g surimisticks, tinade
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1.5 salladslök, tunt skivad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 tsk worcestershiresås
  • neutral olja, till stekning
  • Fries
  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Dippsås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 salladslök, strimlad

Surimicakes med fries

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Crabstickscakes med thailändsk smaksättning, serveras med pommes och dippsås.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder surimisticksen ner i en bunke och blanda med ägg, vetemjöl, salladslök, chiliflakes, fisksås och worcestershiresås.
  2. Mixa till en smet med stavmixer. Forma till små biffar med blöta händer eller använd en sked. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta och har fin färg.
  3. Fries: Skrubba potatisen och skär i stavar. Låt dem ligga i kallt vatten minst 5 min. Häll av och torka av potatisstavarna med kökshandduk och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
  4. Dippsås: Blanda majonnäs och worcestershiresås. Toppa med chiliflakes och salladslök. Servera surimicakes med fries och dippsås.

Servering

Toppa gärna med hackad färsk röd chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tofu Tikka - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Minestronesoppa med linser - Coop

(1)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies