

Surimicakes med fries
Betyg (1-5):
Crabstickscakes med thailändsk smaksättning, serveras med pommes och dippsås.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g surimisticks, tinade
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1.5 salladslök, tunt skivad
- 1 tsk chiliflakes
- 1.5 msk fisksås
- 1 tsk worcestershiresås
- neutral olja, till stekning
- Fries
- 600 g potatis
- 2 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- Dippsås
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk worcestershiresås
- 1 tsk chiliflakes
- 0.5 salladslök, strimlad
Gör så här
- Smula sönder surimisticksen ner i en bunke och blanda med ägg, vetemjöl, salladslök, chiliflakes, fisksås och worcestershiresås.
- Mixa till en smet med stavmixer. Forma till små biffar med blöta händer eller använd en sked. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta och har fin färg.
- Fries: Skrubba potatisen och skär i stavar. Låt dem ligga i kallt vatten minst 5 min. Häll av och torka av potatisstavarna med kökshandduk och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
- Dippsås: Blanda majonnäs och worcestershiresås. Toppa med chiliflakes och salladslök. Servera surimicakes med fries och dippsås.
Servering
Toppa gärna med
hackad färsk röd chili.
Surimicakes med fries
Betyg (1-5):
Crabstickscakes med thailändsk smaksättning, serveras med pommes och dippsås.
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smula sönder surimisticksen ner i en bunke och blanda med ägg, vetemjöl, salladslök, chiliflakes, fisksås och worcestershiresås.
- Mixa till en smet med stavmixer. Forma till små biffar med blöta händer eller använd en sked. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta och har fin färg.
- Fries: Skrubba potatisen och skär i stavar. Låt dem ligga i kallt vatten minst 5 min. Häll av och torka av potatisstavarna med kökshandduk och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.
- Dippsås: Blanda majonnäs och worcestershiresås. Toppa med chiliflakes och salladslök. Servera surimicakes med fries och dippsås.
Servering
Toppa gärna med
hackad färsk röd chili.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!