Stuvad potatis grundrecept

Betyg (1-5):
3.22 (58 betyg)

Ett sätt att använda överbliven kokt potatis.

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 portioner:
  • 5 kokta medelstora potatisar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1 msk smör
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 2 msk hackad dill, persilja eller gräslök
  • 1.5 krm salt, efter smak
  • 12 portioner:
  • 2.5 kg potatis
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.75 liter mjölk (3%)
  • 3 msk smör
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl hackad dill, persilja eller gräslök
  • 2 tsk salt, efter smak

Gör så här

  1. Skala potatisen, skär den i tärningar. Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull. Lägg i fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Lägg i potatisen, rör om försiktigt och låt den bli genomvarm. Smaka av med salt. Blanda i klippt kryddgrönt.

En lite större sats

  1. Borsta potatisen och koka den nätt och jämnt mjuk. Häll av vattnet och låt den kallna. Detta kan göras en dag i förväg. Skala potatisen och skär den i tärningar eller små bitar.
  2. Rör ut mjölet med lite av mjölken till en klimpfri redning. Koka upp resten av mjölken med fettet i en rymlig gryta (4 liter). Rör ner redningen. Koka 3-5 minuter på svag värme, rör mot botten ett par gånger.
  3. Tillsätt salt och peppar. Lägg i potatisen och det kryddgröna, rör om försiktigt. Låt potatisen bli genomvarm. Smaka av.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



tina

2015-02-20

Till marie; det är ett " , " mellan siffrona. det står 2,5 kg inte 25 kg.

Britta/webbredaktionen

2014-03-31

@Don Givoanni Jag ser nu att jag missade ett ord i mitt svar, men mängderna stämmer om man ska göra 12 portioner.

Don Givoanni

2014-03-30

Hmmm, läs svaret. Ni har tydligen ett "tillfälligt" och svaret var detsamma som frågan?

Hans Karlsson

2014-02-09

Märkvärdigt att det skall märkas ord, typiskt svenskt beteende. Dessutom verkar det som om vilka pundhuvuden som helst går ur skolan med godkänt i dag. Klanka inte på måttangivelserna, vem som helst med förstånd fattar. Hans

sofia

2014-01-30

hallå vakna , det står 2,5 KG potatis och 1,75 liter mjölk, tror inte ni ska laga mat hahah

Britta/webbredaktionen

2013-09-19

@Marie Vi har ett tillfälligt när våra recept visas som vi ska rätta till så snabbt som möjligt. Naturligtvis ska det vara 1,75 liter mjölk och 2,5 kg potatis.

Marie

2013-09-18

Ni kan väl inte mena 175 liter mjölk, till 12 port?

Marie

2013-09-18

Ni kan väl inte mena 25 kg potatis till 12 port ?

Linda

2013-04-12

Är sugen på stuvad potatis

stuvning

2013-02-12

Gott till ugnsstekta fyllda isterband t ex

Liknande recept

Rostad potatissallad med bacon och kapris

(5)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Rostad potatissallad med granatäpple och fetaost

(10)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(157)
14 st
  • 2 portioner:
  • 5 kokta medelstora potatisar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1 msk smör
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 2 msk hackad dill, persilja eller gräslök
  • 1.5 krm salt, efter smak
  • 12 portioner:
  • 2.5 kg potatis
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.75 liter mjölk (3%)
  • 3 msk smör
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl hackad dill, persilja eller gräslök
  • 2 tsk salt, efter smak

Stuvad potatis grundrecept

Betyg (1-5):
3.22 (58 betyg)

Ett sätt att använda överbliven kokt potatis.

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen, skär den i tärningar. Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull. Lägg i fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Lägg i potatisen, rör om försiktigt och låt den bli genomvarm. Smaka av med salt. Blanda i klippt kryddgrönt.

En lite större sats

  1. Borsta potatisen och koka den nätt och jämnt mjuk. Häll av vattnet och låt den kallna. Detta kan göras en dag i förväg. Skala potatisen och skär den i tärningar eller små bitar.
  2. Rör ut mjölet med lite av mjölken till en klimpfri redning. Koka upp resten av mjölken med fettet i en rymlig gryta (4 liter). Rör ner redningen. Koka 3-5 minuter på svag värme, rör mot botten ett par gånger.
  3. Tillsätt salt och peppar. Lägg i potatisen och det kryddgröna, rör om försiktigt. Låt potatisen bli genomvarm. Smaka av.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



tina

2015-02-20

Till marie; det är ett " , " mellan siffrona. det står 2,5 kg inte 25 kg.

Britta/webbredaktionen

2014-03-31

@Don Givoanni Jag ser nu att jag missade ett ord i mitt svar, men mängderna stämmer om man ska göra 12 portioner.

Don Givoanni

2014-03-30

Hmmm, läs svaret. Ni har tydligen ett "tillfälligt" och svaret var detsamma som frågan?

Hans Karlsson

2014-02-09

Märkvärdigt att det skall märkas ord, typiskt svenskt beteende. Dessutom verkar det som om vilka pundhuvuden som helst går ur skolan med godkänt i dag. Klanka inte på måttangivelserna, vem som helst med förstånd fattar. Hans

sofia

2014-01-30

hallå vakna , det står 2,5 KG potatis och 1,75 liter mjölk, tror inte ni ska laga mat hahah

Britta/webbredaktionen

2013-09-19

@Marie Vi har ett tillfälligt när våra recept visas som vi ska rätta till så snabbt som möjligt. Naturligtvis ska det vara 1,75 liter mjölk och 2,5 kg potatis.

Marie

2013-09-18

Ni kan väl inte mena 175 liter mjölk, till 12 port?

Marie

2013-09-18

Ni kan väl inte mena 25 kg potatis till 12 port ?

Linda

2013-04-12

Är sugen på stuvad potatis

stuvning

2013-02-12

Gott till ugnsstekta fyllda isterband t ex

Liknande recept

Rostad potatissallad med bacon och kapris

(5)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Rostad potatissallad med granatäpple och fetaost

(10)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(157)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies