
Strömmingsflundra med potatismos
Sprött panerade strömmingsfiléer serverade med luftigt potatismos.
- 400 g strömmingsfiléer
- 1 dl finhackad persilja
- 1 dl grahamsmjöl + 1 tsk salt
- 1 msk smör till stekning
- 1 tsk salt
- Potatismos:
- 1 kg potatisar, gärna mjölig sort
- 2.5 dl mjölk, 3 %
- 1 peppar (eller efter smak)
- 2 krm salt (eller efter smak)
Gör så här
- Börja med att skala potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Skölj strömmingen. Lägg upp filéerna på ett papper med köttsidan upp. Strö över salt och persilja.
- Lägg ihop filéerna två och två. Blanda mjöl och salt på pappret. Vänd flundrorna i mjölblandningen. Stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Häll av potatisvattnet. Mosa potatisen väl med en press eller potatisstöt. Rör ner mjölken och rör moset fluffigt. Smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Strömmingsflundra med potatismos
Sprött panerade strömmingsfiléer serverade med luftigt potatismos.
Gör så här
- Börja med att skala potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Skölj strömmingen. Lägg upp filéerna på ett papper med köttsidan upp. Strö över salt och persilja.
- Lägg ihop filéerna två och två. Blanda mjöl och salt på pappret. Vänd flundrorna i mjölblandningen. Stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Häll av potatisvattnet. Mosa potatisen väl med en press eller potatisstöt. Rör ner mjölken och rör moset fluffigt. Smaka av med salt och peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-09-26
En klassiker!!! Strömmingen (all sill egentligen) är en kraftigt underskattad fisk. Om den vore sällsyntare och hade en sportfiskarpotential skulle den vara hett eftertraktad. Positivt att man numera även kan få strömming från Atlanten. Det ger bättre samvete när man gör fisken för barnen, som älskar den. Glöm inte att bena ur ryggfenan med en vass kniv (från utsidan) innan du börjar. Jag brukar dessutom pudra de saltade och pepprade fileterna med lite vetemjöl (maizena skulle också fungera för glutenintoleranta) innan jag lägger ihop fileterna. Moset gör man naturligtvis på mandelpotatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Rataskanken
2013-09-26
En klassiker!!! Strömmingen (all sill egentligen) är en kraftigt underskattad fisk. Om den vore sällsyntare och hade en sportfiskarpotential skulle den vara hett eftertraktad. Positivt att man numera även kan få strömming från Atlanten. Det ger bättre samvete när man gör fisken för barnen, som älskar den. Glöm inte att bena ur ryggfenan med en vass kniv (från utsidan) innan du börjar. Jag brukar dessutom pudra de saltade och pepprade fileterna med lite vetemjöl (maizena skulle också fungera för glutenintoleranta) innan jag lägger ihop fileterna. Moset gör man naturligtvis på mandelpotatis.