
Sticky toffee pudding
Betyg (1-5):
Receptet kommer från kokboken Gourmetvego av Jennie Benjaminsson
Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (18)
- 100 g färska dadlar
- 1 msk ljus sirap
- 0.5 dl kokande vatten
- 50 g mjukt smör
- 1 dl farinsocker
- 1 ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk äkta vaniljpulver
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk bikarbonat
- 0.5 dl mjölk
- 1 krm salt
- Toffeesås
- 2 dl farinsocker
- 1 dl vatten
- 4 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 1 krm salt
- Garnering
- frysta bär
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Kärna ur och finhacka dadlarna. Häll sirap och vatten över och mixa till en slät kräm. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äg- get i smörblandningen.
- Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och dadelkräm. Fördela smeten i 4–6 smorda ugnssäkra por-tionsformar.
- Grädda mitt i ugnen 15–20 min beroende på storlek. Låt dem svalna i formarna.
Toffeesås:
- Koka vatten och socker i en kastrull med höga kanter 5–10 min. Rör. Det ska bubbla rejält. Koka under tiden upp grädden. Tillsätt grädden i det kokande sockret under vispning. Det bubblar mycket, så var försiktig.
- Låt sjuda på väldigt svag värme under omrörning ca 3 min. Tillsätt smör och salt. Rör tills smöret smält. Stjälp upp puddingarna ur formarna. Lägg dem i djupa tallrikar och häll på rikligt med varm toffeesås. Garnera med bär.
Liknande recept
Sticky toffee pudding
Betyg (1-5):
Receptet kommer från kokboken Gourmetvego av Jennie Benjaminsson
Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Kärna ur och finhacka dadlarna. Häll sirap och vatten över och mixa till en slät kräm. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äg- get i smörblandningen.
- Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och dadelkräm. Fördela smeten i 4–6 smorda ugnssäkra por-tionsformar.
- Grädda mitt i ugnen 15–20 min beroende på storlek. Låt dem svalna i formarna.
Toffeesås:
- Koka vatten och socker i en kastrull med höga kanter 5–10 min. Rör. Det ska bubbla rejält. Koka under tiden upp grädden. Tillsätt grädden i det kokande sockret under vispning. Det bubblar mycket, så var försiktig.
- Låt sjuda på väldigt svag värme under omrörning ca 3 min. Tillsätt smör och salt. Rör tills smöret smält. Stjälp upp puddingarna ur formarna. Lägg dem i djupa tallrikar och häll på rikligt med varm toffeesås. Garnera med bär.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!