Sticky toffee pudding

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Receptet kommer från kokboken Gourmetvego av Jennie Benjaminsson

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 100 g färska dadlar
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 dl kokande vatten
  • 50 g mjukt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • Toffeesås
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • frysta bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kärna ur och finhacka dadlarna. Häll sirap och vatten över och mixa till en slät kräm. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äg- get i smörblandningen.
  2. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och dadelkräm. Fördela smeten i 4–6 smorda ugnssäkra por-tionsformar.
  3. Grädda mitt i ugnen 15–20 min beroende på storlek. Låt dem svalna i formarna.

Toffeesås:

  1. Koka vatten och socker i en kastrull med höga kanter 5–10 min. Rör. Det ska bubbla rejält. Koka under tiden upp grädden. Tillsätt grädden i det kokande sockret under vispning. Det bubblar mycket, så var försiktig.
  2. Låt sjuda på väldigt svag värme under omrörning ca 3 min. Tillsätt smör och salt. Rör tills smöret smält. Stjälp upp puddingarna ur formarna. Lägg dem i djupa tallrikar och häll på rikligt med varm toffeesås. Garnera med bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Midsommartårta

(33)

Bärbägare

(14)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 100 g färska dadlar
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 dl kokande vatten
  • 50 g mjukt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • Toffeesås
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  • Garnering
  • frysta bär

Sticky toffee pudding

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Receptet kommer från kokboken Gourmetvego av Jennie Benjaminsson

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kärna ur och finhacka dadlarna. Häll sirap och vatten över och mixa till en slät kräm. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äg- get i smörblandningen.
  2. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och dadelkräm. Fördela smeten i 4–6 smorda ugnssäkra por-tionsformar.
  3. Grädda mitt i ugnen 15–20 min beroende på storlek. Låt dem svalna i formarna.

Toffeesås:

  1. Koka vatten och socker i en kastrull med höga kanter 5–10 min. Rör. Det ska bubbla rejält. Koka under tiden upp grädden. Tillsätt grädden i det kokande sockret under vispning. Det bubblar mycket, så var försiktig.
  2. Låt sjuda på väldigt svag värme under omrörning ca 3 min. Tillsätt smör och salt. Rör tills smöret smält. Stjälp upp puddingarna ur formarna. Lägg dem i djupa tallrikar och häll på rikligt med varm toffeesås. Garnera med bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranspannkaka med smetana och rårörda björnbär

(1)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Midsommartårta

(33)

Bärbägare

(14)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Grillade aprikoser med vispad vanilj crème fraiche

(1)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies