För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Morötter med smak av apelsin matchar rödspättan perfekt. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • smör, till stekning
  • Stuvade morötter
  • 500 g morötter
  • 1 dl apelsinjuice
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 kruka färsk persilja, grovhackad
  • Till servering
  • 800 g potatis

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Stuvade morötter: Skala och skär morötterna i ca ½ cm tjocka slantar. Koka morötterna i apelsinjuice och smulad buljongtärning under lock 3–5 min.
  2. Tillsätt grädden och koka ner tills stuvningen tjocknat, ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan vid servering.
  3. Salta fisken och vänd den i mjöl. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Sänk värmen och stek filéerna till fin stekyta på båda sidor.
  4. Servera fisken direkt med potatis och stuvade morötter. Garnera med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(43)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Laxpaj med potatis

(14)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Laxpudding med gravad lax

(49)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • smör, till stekning
  • Stuvade morötter
  • 500 g morötter
  • 1 dl apelsinjuice
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 kruka färsk persilja, grovhackad
  • Till servering
  • 800 g potatis

Stekta Rödspättafileér med stuvade morötter

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Morötter med smak av apelsin matchar rödspättan perfekt. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Stuvade morötter: Skala och skär morötterna i ca ½ cm tjocka slantar. Koka morötterna i apelsinjuice och smulad buljongtärning under lock 3–5 min.
  2. Tillsätt grädden och koka ner tills stuvningen tjocknat, ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner persiljan vid servering.
  3. Salta fisken och vänd den i mjöl. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Sänk värmen och stek filéerna till fin stekyta på båda sidor.
  4. Servera fisken direkt med potatis och stuvade morötter. Garnera med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(43)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Laxpaj med potatis

(14)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Laxpudding med gravad lax

(49)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)