Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Hälsomedveten måltid med lax med vänliga smaker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g frysta portionsbitar av laxfilé
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk torkade örter, franska/provencalska
  • Fikon- och spenatsallad:
  • 12 torkade fikon, i strimlor
  • 0.75 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g färsk babyspenat
  • 0.5 dl pinjekärnor, gärna rostade
  • peppar

Gör så här

Dressing

  1. Blanda fikon, vinäger och olja till salladen i en skål och låt stå 1 timme.

Lax

  1. Krydda de frysta laxbitarna med salt, peppar och franska örter. Värm en gjutjärnspanna utan fett tills det börjar ryka. Lägg i den otinade laxen, lägg på lock och stek så 5 minuter. Vänd sedan laxen, lägg på lock och stek 3 minuter till. Dra pannan från plattan och låt stå med lock 5 minuter.

Sallad

  1. Blanda spenat och pinjekärnor med fikonblandningen i en skål. Strö på lite salt och peppar.

Servering

Servera laxen med salladen och gärna en kapris- och sardellvinägrett.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g frysta portionsbitar av laxfilé
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk torkade örter, franska/provencalska
  • Fikon- och spenatsallad:
  • 12 torkade fikon, i strimlor
  • 0.75 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g färsk babyspenat
  • 0.5 dl pinjekärnor, gärna rostade
  • peppar

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Hälsomedveten måltid med lax med vänliga smaker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dressing

  1. Blanda fikon, vinäger och olja till salladen i en skål och låt stå 1 timme.

Lax

  1. Krydda de frysta laxbitarna med salt, peppar och franska örter. Värm en gjutjärnspanna utan fett tills det börjar ryka. Lägg i den otinade laxen, lägg på lock och stek så 5 minuter. Vänd sedan laxen, lägg på lock och stek 3 minuter till. Dra pannan från plattan och låt stå med lock 5 minuter.

Sallad

  1. Blanda spenat och pinjekärnor med fikonblandningen i en skål. Strö på lite salt och peppar.

Servering

Servera laxen med salladen och gärna en kapris- och sardellvinägrett.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)