Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad
  • Tid 90 min

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

4.33 (3 betyg)

Hälsomedveten måltid med lax med vänliga smaker.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g frysta portionsbitar av laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk torkade örter, franska/provencalska
Fikon- och spenatsallad:
  • 12 torkade fikon, i strimlor
  • 0.75 dl vit balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 200 g färsk babyspenat
  • 0.5 dl pinjekärnor, gärna rostade
  • salt
  • peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Dressing

  1. 1

    Blanda fikon, vinäger och olja till salladen i en skål och låt stå 1 timme.

Lax

  1. 1

    Krydda de frysta laxbitarna med salt, peppar och franska örter. Värm en gjutjärnspanna utan fett tills det börjar ryka. Lägg i den otinade laxen, lägg på lock och stek så 5 minuter. Vänd sedan laxen, lägg på lock och stek 3 minuter till. Dra pannan från plattan och låt stå med lock 5 minuter.

Sallad

  1. 1

    Blanda spenat och pinjekärnor med fikonblandningen i en skål. Strö på lite salt och peppar.

Servering

Servera laxen med salladen och gärna en kapris- och sardellvinägrett.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar