Stekt lax med svampfylld pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.4 (10 betyg)

Så gott med stekt lax och stekta tomater som serveras med fylld pasta som vänds runt i grädde.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g svampfylld pastaknyte
  • 250 g körsbärstomat på kvist
  • 500 g lax, i portionsbitar
  • 3 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 dl grädde
  • Valfri smaksättare
  • 1 tsk tryffelolja /1 tsk mortlad grönpeppar/1 tsk finrivet citronskal

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek tomaterna i olja tills de börjar spricka och är genomvarma.
  2. Strö 2 tsk flingsalt på laxbitarna, peppra och stek i några droppar olja på hög värme till fin färg runt om, ca 6 min.
  3. Stek haricots verts på hög värme i olja. Tillsätt vitlöken och strö över 1 tsk flingsalt. Stek tills vitlöken börjar dofta och är mjuk utan att bli bränd.
  4. Vänd runt den nykokta pastan med grädden och välj någon av smaksättarna. Servera med lax, tomater och bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2020-08-25

Gjorde varianten med grönpeppar, blev mycket gott!

Nina

2020-08-24

Mycket gott, tomaterna blev söta och mild, vi toppade med lite riven parmesan för att öka måndagslyxen.

Liknande recept

Spara recept

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spaghetti med makrill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpasta med grädde och citron

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pasta med tonfisk

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Spagetti med bröd och sardeller

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta med tonfisksås

Betyg
Betyg
(56)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g svampfylld pastaknyte
  • 250 g körsbärstomat på kvist
  • 500 g lax, i portionsbitar
  • 3 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
  • 2 dl grädde
  • Valfri smaksättare
  • 1 tsk tryffelolja /1 tsk mortlad grönpeppar/1 tsk finrivet citronskal

Stekt lax med svampfylld pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.4 (10 betyg)

Så gott med stekt lax och stekta tomater som serveras med fylld pasta som vänds runt i grädde.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek tomaterna i olja tills de börjar spricka och är genomvarma.
  2. Strö 2 tsk flingsalt på laxbitarna, peppra och stek i några droppar olja på hög värme till fin färg runt om, ca 6 min.
  3. Stek haricots verts på hög värme i olja. Tillsätt vitlöken och strö över 1 tsk flingsalt. Stek tills vitlöken börjar dofta och är mjuk utan att bli bränd.
  4. Vänd runt den nykokta pastan med grädden och välj någon av smaksättarna. Servera med lax, tomater och bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2020-08-25

Gjorde varianten med grönpeppar, blev mycket gott!

Nina

2020-08-24

Mycket gott, tomaterna blev söta och mild, vi toppade med lite riven parmesan för att öka måndagslyxen.

Liknande recept

Spara recept

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spaghetti med makrill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxpasta med grädde och citron

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pasta med tonfisk

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Spagetti med bröd och sardeller

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta med tonfisksås

Betyg
Betyg
(56)