Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Sötsyrliga smaker till fågeln för höstliga hödtider

Ugnstemperatur:200º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 500 g anka, klubbor och bröst
  • 0.5 msk smör eller margarin
  • Apelsin- och chutneyröra:
  • 2 apelsiner, rivet skal
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk salt
  • Ugnsstekt pumpa:
  • 600 g orangeköttig pumpa t ex hokeido
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Sås:
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök eller dubbelt så många schalottenlökar
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 dl sherry
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk majsena
  • 1 dl vatten
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. <br><b>Apelsin- och chutneyröra
  2. Riv det orangea skalet från apelsinerna och blanda med mango chutney, salt och peppar. Pensla klubborna med röran (spar det som blir över till såsen) och lägg klubborna i en ugnssäker form. Stek i ugnen ca 45 min på 200°.
  3. Stek ankbrösten i lite smör med fettsidan ner. Lägg dem i formen med klubborna, pensla på apelsin- och chutneyröra (spar det som blir över till såsen). Sänk ugnsvärmen till 150° och stek färdigt klubbor och ankbröst de sista 15 min.

Ugnsstekt pumpa

  1. Skär bort skal och ev kärnor från pumpan, skär i tärningar och lägg i en långpanna. Ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen under klubborna. Låt pumpatärningarna stekas ca 20 min.

Sås

  1. Skala och hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken några minuter. Häll i apelsinsaft, resten av apelsin- och chutneyröran, sherry och buljongtärning. Koka i ca 20 min. Vispa ihop majsena och vatten, red såsen och koka 2 min till. Smaka av med salt och peppar. Behåll löken i såsen eller sila bort den.

Servering

Servera anka, pumpa och apelsinsås med råstekt potatis och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Kyckling med sirapskål

(5)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g anka, klubbor och bröst
  • 0.5 msk smör eller margarin
  • Apelsin- och chutneyröra:
  • 2 apelsiner, rivet skal
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk salt
  • Ugnsstekt pumpa:
  • 600 g orangeköttig pumpa t ex hokeido
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk peppar
  • Sås:
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök eller dubbelt så många schalottenlökar
  • 2 apelsiner, pressad saft
  • 0.5 dl sherry
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk majsena
  • 1 dl vatten
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk salt

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Sötsyrliga smaker till fågeln för höstliga hödtider

Ugnstemperatur:200º-150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <br><b>Apelsin- och chutneyröra
  2. Riv det orangea skalet från apelsinerna och blanda med mango chutney, salt och peppar. Pensla klubborna med röran (spar det som blir över till såsen) och lägg klubborna i en ugnssäker form. Stek i ugnen ca 45 min på 200°.
  3. Stek ankbrösten i lite smör med fettsidan ner. Lägg dem i formen med klubborna, pensla på apelsin- och chutneyröra (spar det som blir över till såsen). Sänk ugnsvärmen till 150° och stek färdigt klubbor och ankbröst de sista 15 min.

Ugnsstekt pumpa

  1. Skär bort skal och ev kärnor från pumpan, skär i tärningar och lägg i en långpanna. Ringla över olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen under klubborna. Låt pumpatärningarna stekas ca 20 min.

Sås

  1. Skala och hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken några minuter. Häll i apelsinsaft, resten av apelsin- och chutneyröran, sherry och buljongtärning. Koka i ca 20 min. Vispa ihop majsena och vatten, red såsen och koka 2 min till. Smaka av med salt och peppar. Behåll löken i såsen eller sila bort den.

Servering

Servera anka, pumpa och apelsinsås med råstekt potatis och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Kyckling med sirapskål

(5)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies