Spenatsoppa med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Barnens bästa spenatsoppa som görs snabbt och lätt på fryst spenat, lök, vitlök och grädde. Så gott att toppa med ett kokt ägg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g fryst bladspenat, tinad
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 ägg
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlöksklyfta. Fräs lök och vitlök i neutral olja tills löken är mjuk utan färg.
  2. Tillsätt bladspenat och vatten. Häll i grädde och lägg i grönsaksbuljongtärningar. Koka soppan 10 min.
  3. Koka ägg, i 6 minuter, under tiden. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera den krämiga soppan med ägghalvorna och bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vegetarisk omelett med oliver

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(22)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk neutral olja
  • 500 g fryst bladspenat, tinad
  • 8 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 ägg
  • salt och svartpeppar

Spenatsoppa med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Barnens bästa spenatsoppa som görs snabbt och lätt på fryst spenat, lök, vitlök och grädde. Så gott att toppa med ett kokt ägg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlöksklyfta. Fräs lök och vitlök i neutral olja tills löken är mjuk utan färg.
  2. Tillsätt bladspenat och vatten. Häll i grädde och lägg i grönsaksbuljongtärningar. Koka soppan 10 min.
  3. Koka ägg, i 6 minuter, under tiden. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera den krämiga soppan med ägghalvorna och bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärsspett med couscous

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Tonfiskröra med grönkålssallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vegetarisk omelett med oliver

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(22)