
Spenatsoppa
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g fryst hackad spenat
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk vetemjöl
- 1.5 msk smör
- torkad timjan, mejram eller körvel
- 0.5 dl hackad gräslök, eventuellt
Gör så här
- Koka upp drygt 9 dl av vattnet och buljongtärningarna. Lägg i spenaten otinad och låt den tina i buljongen. Rör ut mjölet med resten av vattnet till en slät redning. Häll den i soppan under omrörning, koka 5 minuter. Tillsätt smöret och smaka av med lite salt, peppar, örter och eventuellt hackad gräslök.
- Servera med hackade hårdkokta ägg, äggklyftor eller pocherade ägg. Frikadeller, köttbullar, små brynta korvar eller strimlad kassler kan också serveras till.
Spenatsoppa
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp drygt 9 dl av vattnet och buljongtärningarna. Lägg i spenaten otinad och låt den tina i buljongen. Rör ut mjölet med resten av vattnet till en slät redning. Häll den i soppan under omrörning, koka 5 minuter. Tillsätt smöret och smaka av med lite salt, peppar, örter och eventuellt hackad gräslök.
- Servera med hackade hårdkokta ägg, äggklyftor eller pocherade ägg. Frikadeller, köttbullar, små brynta korvar eller strimlad kassler kan också serveras till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!