Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd

Betyg (1-5):
3.24 (21 betyg)

Snabblagad allt-i-ett-rätt med krämigt ägg som är så god att doppa brödet i.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 200 g vitlöksbaguette
  • 400 g fryst bladspenat, tinad
  • olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 800 g krossade tomater
  • 380 g borlottibönor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Värm 4 vitlöksbröd enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur överflödig vätska ur spenaten. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök tills de mjuknar utan att få färg.
  2. Tillsätt spenat, krossade tomater, bönor, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop någon minut och tillsätt sedan alla torra kryddor, honung och salt.
  3. Gör fyra djupa gropar och kläck varsamt i äggen. Låt sjuda under lock tills äggvitan stelnat. Servera grytan med vitlöksbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2019-05-08

Helt ok,trodde inte att den skulle smaka gott .Men det var faktiskt gott oh särskild med vitlöksbröd.

VIOLA

2019-05-03

nice!

Maria

2019-05-01

Gott :)

Sofia

2019-03-15

Hade i en burk kokosmjölk och kryddade extra med salvia, oregano och timjan. Blev supergott 😋

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 200 g vitlöksbaguette
  • 400 g fryst bladspenat, tinad
  • olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 800 g krossade tomater
  • 380 g borlottibönor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd

Betyg (1-5):
3.24 (21 betyg)

Snabblagad allt-i-ett-rätt med krämigt ägg som är så god att doppa brödet i.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm 4 vitlöksbröd enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur överflödig vätska ur spenaten. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök tills de mjuknar utan att få färg.
  2. Tillsätt spenat, krossade tomater, bönor, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop någon minut och tillsätt sedan alla torra kryddor, honung och salt.
  3. Gör fyra djupa gropar och kläck varsamt i äggen. Låt sjuda under lock tills äggvitan stelnat. Servera grytan med vitlöksbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2019-05-08

Helt ok,trodde inte att den skulle smaka gott .Men det var faktiskt gott oh särskild med vitlöksbröd.

VIOLA

2019-05-03

nice!

Maria

2019-05-01

Gott :)

Sofia

2019-03-15

Hade i en burk kokosmjölk och kryddade extra med salvia, oregano och timjan. Blev supergott 😋

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies