Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.48 (48 betyg)

Snabblagad allt-i-ett-rätt med krämigt ägg som är så god att doppa brödet i.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g vitlöksbaguette
  • 400 g fryst bladspenat, tinad
  • olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 800 g krossade tomater
  • 380 g borlottibönor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Värm 4 vitlöksbröd enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur överflödig vätska ur spenaten. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök tills de mjuknar utan att få färg.
  2. Tillsätt spenat, krossade tomater, bönor, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop någon minut och tillsätt sedan alla torra kryddor, honung och salt.
  3. Gör fyra djupa gropar och kläck varsamt i äggen. Låt sjuda under lock tills äggvitan stelnat. Servera grytan med vitlöksbröd.

Tips

Gör vitlöksbröd av rostbrödet i frysen. Rör ihop 1 riven vitlöksklyfta med 2 msk olja och flingsalt och ringla på bröden. Gratinera i ugnen på 200°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans

2020-05-13

Gött gött skall g testa detta

Linn

2020-03-01

Supergott! Andra gången jag gjorde detta använde jag 600 gram spenat (vilken jag efter tining pressade ut så mycket vatten som möjligt!) istället för 400 gram + att jag endast hade i 1 dl vatten... upplevde att vattningheten reducerades när jag gjorde på detta sätt!

Elina

2019-11-12

Väldigt svårt att få till. Gjorde det helt efter receptet men det blev bara en vattnig röra med kokta ägg i.

Magnus

2019-07-22

Riktigt gott ;-)

Caroline

2019-05-08

Helt ok,trodde inte att den skulle smaka gott .Men det var faktiskt gott oh särskild med vitlöksbröd.

VIOLA

2019-05-03

nice!

Maria

2019-05-01

Gott :)

Sofia

2019-03-15

Hade i en burk kokosmjölk och kryddade extra med salvia, oregano och timjan. Blev supergott 😋

Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g vitlöksbaguette
  • 400 g fryst bladspenat, tinad
  • olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 800 g krossade tomater
  • 380 g borlottibönor (på burk)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg

Spenatgryta med bakat ägg och vitlöksbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.48 (48 betyg)

Snabblagad allt-i-ett-rätt med krämigt ägg som är så god att doppa brödet i.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm 4 vitlöksbröd enligt anvisningen på förpackningen. Krama ur överflödig vätska ur spenaten. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök tills de mjuknar utan att få färg.
  2. Tillsätt spenat, krossade tomater, bönor, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop någon minut och tillsätt sedan alla torra kryddor, honung och salt.
  3. Gör fyra djupa gropar och kläck varsamt i äggen. Låt sjuda under lock tills äggvitan stelnat. Servera grytan med vitlöksbröd.

Tips

Gör vitlöksbröd av rostbrödet i frysen. Rör ihop 1 riven vitlöksklyfta med 2 msk olja och flingsalt och ringla på bröden. Gratinera i ugnen på 200°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans

2020-05-13

Gött gött skall g testa detta

Linn

2020-03-01

Supergott! Andra gången jag gjorde detta använde jag 600 gram spenat (vilken jag efter tining pressade ut så mycket vatten som möjligt!) istället för 400 gram + att jag endast hade i 1 dl vatten... upplevde att vattningheten reducerades när jag gjorde på detta sätt!

Elina

2019-11-12

Väldigt svårt att få till. Gjorde det helt efter receptet men det blev bara en vattnig röra med kokta ägg i.

Magnus

2019-07-22

Riktigt gott ;-)

Caroline

2019-05-08

Helt ok,trodde inte att den skulle smaka gott .Men det var faktiskt gott oh särskild med vitlöksbröd.

VIOLA

2019-05-03

nice!

Maria

2019-05-01

Gott :)

Sofia

2019-03-15

Hade i en burk kokosmjölk och kryddade extra med salvia, oregano och timjan. Blev supergott 😋

Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(105)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)