För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg (1-5):
2.2 (10 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rödspättafiléer
  • 250 g bladspenat, tinad och urkramad
  • 500 g räkor med skal, tinade och rensade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 dl riven ost
  • dill
  • citron eller limeklyftor
  • salt och vitpeppar
  • Tillbehör:
  • pressad potatis

Gör så här

  1. Lägg ut fisken med skinnsidan upp, salta och peppra. Fördela spenaten på fiskfiléerna och rulla ihop dem.
  2. Lägg fiskrullarna i en smord ugnsform. Blanda skaldjur (spara några till garnering), crème fraiche och hummerfond. Bred blandningen över fisken och strö över osten.
  3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  4. Garnera med skaldjur, dill, citron eller lime.
  5. Servera med potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Lax- och spenatpaj

(99)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g rödspättafiléer
  • 250 g bladspenat, tinad och urkramad
  • 500 g räkor med skal, tinade och rensade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 dl riven ost
  • dill
  • citron eller limeklyftor
  • salt och vitpeppar
  • Tillbehör:
  • pressad potatis

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg (1-5):
2.2 (10 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut fisken med skinnsidan upp, salta och peppra. Fördela spenaten på fiskfiléerna och rulla ihop dem.
  2. Lägg fiskrullarna i en smord ugnsform. Blanda skaldjur (spara några till garnering), crème fraiche och hummerfond. Bred blandningen över fisken och strö över osten.
  3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  4. Garnera med skaldjur, dill, citron eller lime.
  5. Servera med potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Pulled lax med blomkålscouscous

(15)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

(8)

Laxsida med couscoussallad

(17)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Lax- och spenatpaj

(99)