Spenatfyllda spättafiléer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rödspättafiléer
  • 250 g bladspenat, tinad och urkramad
  • 500 g räkor med skal, tinade och rensade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 dl riven ost
  • dill
  • citron eller limeklyftor
  • salt och vitpeppar
  • Tillbehör:
  • pressad potatis

Gör så här

  1. Lägg ut fisken med skinnsidan upp, salta och peppra. Fördela spenaten på fiskfiléerna och rulla ihop dem.
  2. Lägg fiskrullarna i en smord ugnsform. Blanda skaldjur (spara några till garnering), crème fraiche och hummerfond. Bred blandningen över fisken och strö över osten.
  3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  4. Garnera med skaldjur, dill, citron eller lime.
  5. Servera med potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g rödspättafiléer
  • 250 g bladspenat, tinad och urkramad
  • 500 g räkor med skal, tinade och rensade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 msk hummerfond
  • 1 dl riven ost
  • dill
  • citron eller limeklyftor
  • salt och vitpeppar
  • Tillbehör:
  • pressad potatis

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut fisken med skinnsidan upp, salta och peppra. Fördela spenaten på fiskfiléerna och rulla ihop dem.
  2. Lägg fiskrullarna i en smord ugnsform. Blanda skaldjur (spara några till garnering), crème fraiche och hummerfond. Bred blandningen över fisken och strö över osten.
  3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  4. Garnera med skaldjur, dill, citron eller lime.
  5. Servera med potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxfilé med zucchinisallad och pepparrotsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)