Sparris med brynt smör och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.38 (8 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 20 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 150 g smör
  • 2 knippen färsk sparris, ansad

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr panna tills de börjar få färg och skalet ser ut att börja lossna.
  2. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.
  3. Hacka nötterna grovt. Rosta solrosfröna till fin färg. Lägg smöret i pannan och bryn tills det blir skummigt, mörknar lite och doftar nötigt. Häll det över nötterna.
  4. Ansa sparrisen och lägg i saltat, kokande vatten och låt koka 3 min. Lägg upp på fat och skeda över nötsmöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2017-04-21

Så enkelt och så gott! Underbara smakkombinationer.

Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxtårta på kavring

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Börekpaj med mangold och fetaost

Betyg
Betyg
(14)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 150 g smör
  • 2 knippen färsk sparris, ansad

Sparris med brynt smör och nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.38 (8 betyg)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 20 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna på medelvärme i en torr panna tills de börjar få färg och skalet ser ut att börja lossna.
  2. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.
  3. Hacka nötterna grovt. Rosta solrosfröna till fin färg. Lägg smöret i pannan och bryn tills det blir skummigt, mörknar lite och doftar nötigt. Häll det över nötterna.
  4. Ansa sparrisen och lägg i saltat, kokande vatten och låt koka 3 min. Lägg upp på fat och skeda över nötsmöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Margareta

2017-04-21

Så enkelt och så gott! Underbara smakkombinationer.

Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxtårta på kavring

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Börekpaj med mangold och fetaost

Betyg
Betyg
(14)