Sötpotatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (10 betyg)

Sallad med ugnsbakad sötpotatis, vitlöksfräst mangold och rostade valnötter. Toppa med färska myntablad. Härligt god och enkel vegorätt!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 100 g mangold eller 200 g spenat
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 20 myntablad till servering
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Tvätta och dela potatisarna på längden. Pensla snittytan med lite av oljan. Lägg med snittsidan nedåt på en plåt. Baka mjuka mitt i ugnen, 30–40 min.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna till fin färg. Fräs mangold/spenat med vitlök i lite av oljan tills bladen sjunkit ihop. Salta lätt. Lägg sötpotatisen på ett serveringsfat, tryck gärna till den lite.
  3. Strö över lite salt och resten av oljan. Fördela de gröna bladen ovanpå. Riv valnötterna över salladen och toppa med myntabladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 800 g sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 100 g mangold eller 200 g spenat
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 20 myntablad till servering
  • salt

Sötpotatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (10 betyg)

Sallad med ugnsbakad sötpotatis, vitlöksfräst mangold och rostade valnötter. Toppa med färska myntablad. Härligt god och enkel vegorätt!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚. Tvätta och dela potatisarna på längden. Pensla snittytan med lite av oljan. Lägg med snittsidan nedåt på en plåt. Baka mjuka mitt i ugnen, 30–40 min.
  2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna till fin färg. Fräs mangold/spenat med vitlök i lite av oljan tills bladen sjunkit ihop. Salta lätt. Lägg sötpotatisen på ett serveringsfat, tryck gärna till den lite.
  3. Strö över lite salt och resten av oljan. Fördela de gröna bladen ovanpå. Riv valnötterna över salladen och toppa med myntabladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)