Sötpotatiskaka (Sweet potato bread)
  • Tid 50 min
  • Ugn 175º

Sötpotatiskaka (Sweet potato bread)

4.5 (10 betyg)

Supersaftig och got kaka med sötpotatis och dadlar.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 200 g sötpotatis
  • 200 g dadlar, urkärnade
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk kardemumma, mortlad
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • kokosolja att smörja formen med
  • kokosflingor att smörja formen med
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Smörj en form som rymmer minst 1 ½ liter med kokosolja. Strö över ströbröd eller kokos så det även täcker formens kanter. Skala och finriv sötpotatisen.

  2. 2

    Mixa ihop dadlar, havregryn, muscovadosocker och rapsolja med de torra kryddorna i en matberedare monterad med kniv. Blanda majsstärkelsen med bakpulvret. Vispa äggen fluffiga.

  3. 3

    Rör/ vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 30–40 min. Prova gärna med provsticka.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du använder glutenfria havregryn och bröar med kokosflingor är denna kaka glutenfri!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gabriella

    Supergod, men varför föll min i smuliga bitar när jag skulle skära den...?

  • Sven-Inge

    Detta är verklingen en hälsokaka och god dessutom!

  • Marie

    Så bra recept. Jag kör "sockerbantning" och klarade mig bra utan sockret, dadlarna räckte. Hade ingen ingefära, och det gick bra med.

  • Olle

    Väldig gott!

Visa fler