Solrospanerad fiskfilé

Betyg (1-5):
3.7 (30 betyg)

Panera med knapriga frön och låt ett äpple sätta piff på remouladen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg potatis
  • 500 g fiskfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl solroskärnor
  • 4 msk rivet citronskal (2 citroner)
  • 0.5 dl hackad färsk timjan
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl smaksatt crème fraiche, ex paprika & chili

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den mjuknat, cirka 20 minuter.
  2. Dela fiskfiléerna i portionsbitar. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda solroskärnor, citronskal och timjan på en tallrik.
  3. Vänd fiskbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna och stek fiskbitarna i omgångar på medelstark värme tills paneringen blivit gyllenbrun. Salta och peppra.
  4. Pressa potatisen i en potatispress och servera med en klick smaksatt crème fraiche.

Tips

Byt 1 deciliter solroskärnor mot 1 deciliter ströbröd. Variera tillbehören! Potatismos eller nudlar och sweet chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maggan

2016-03-02

Hela familjen gillade fisken!

Emma

2012-01-11

Solrosfröna brändes lätt, stek i låg värme.

Anneli

2012-01-04

Riktigt gott var det, den färska timjanen var slut så jag använde dill istället. En rätt vi kommer att göra igen.

Liknande recept

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

(8)

Tonfisksallad med kaprisdressing och pocherat ägg

(22)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Torsk med ägg och brynt smör

(22)

Thaifiskbiffar

(56)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 500 g fiskfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl solroskärnor
  • 4 msk rivet citronskal (2 citroner)
  • 0.5 dl hackad färsk timjan
  • 25 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl smaksatt crème fraiche, ex paprika & chili

Solrospanerad fiskfilé

Betyg (1-5):
3.7 (30 betyg)

Panera med knapriga frön och låt ett äpple sätta piff på remouladen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den mjuknat, cirka 20 minuter.
  2. Dela fiskfiléerna i portionsbitar. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa sönder äggen i en skål. Blanda solroskärnor, citronskal och timjan på en tallrik.
  3. Vänd fiskbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna och stek fiskbitarna i omgångar på medelstark värme tills paneringen blivit gyllenbrun. Salta och peppra.
  4. Pressa potatisen i en potatispress och servera med en klick smaksatt crème fraiche.

Tips

Byt 1 deciliter solroskärnor mot 1 deciliter ströbröd. Variera tillbehören! Potatismos eller nudlar och sweet chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maggan

2016-03-02

Hela familjen gillade fisken!

Emma

2012-01-11

Solrosfröna brändes lätt, stek i låg värme.

Anneli

2012-01-04

Riktigt gott var det, den färska timjanen var slut så jag använde dill istället. En rätt vi kommer att göra igen.

Liknande recept

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Matvetesallad med varmrökt lax och ägg

(8)

Tonfisksallad med kaprisdressing och pocherat ägg

(22)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Wokad grönkålssallad med tonfiskröra

(14)

Torsk med ägg och brynt smör

(22)

Thaifiskbiffar

(56)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies