Sojamarinerad kyckling med wokade grönsaker

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Färgsprakande wok med lime och stekta kycklinglårfileer.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl olja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 200 g strimlad vitkål
  • 200 g skivade morötter
  • 200 g broccolibuketter
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 paprikor i bitar
  • 1 klyftad gul lök
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en bunke eller plastpåse och marinera i sojan minst 15 min, gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek kycklingen runt om tills den är genomstekt, 5-7 min. Lyft upp kycklingen men lämna kvar oljan i pannan. Tillsätt sweet chilisås, vitlök, ingefära, limeskal, limesaft och salt.
  3. Lägg i grönsakerna och woka dem på hög värme ca 5 min, grönsakerna ska ha lite tuggmotstånd kvar.

Tips

Servera gärna med, jordnötter, färsk koriander och jasminris!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-01-20

@Susann Chilisåsen ska ner i stekpannan.

Susann

2014-01-17

Ska chilisåsen m.m ner i stekpannan eller över kycklingen? Förtydliga gärna.

Liknande recept

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Garam masala kyckling

(31)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl olja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 200 g strimlad vitkål
  • 200 g skivade morötter
  • 200 g broccolibuketter
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 paprikor i bitar
  • 1 klyftad gul lök
  • 0.5 tsk salt

Sojamarinerad kyckling med wokade grönsaker

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Färgsprakande wok med lime och stekta kycklinglårfileer.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en bunke eller plastpåse och marinera i sojan minst 15 min, gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek kycklingen runt om tills den är genomstekt, 5-7 min. Lyft upp kycklingen men lämna kvar oljan i pannan. Tillsätt sweet chilisås, vitlök, ingefära, limeskal, limesaft och salt.
  3. Lägg i grönsakerna och woka dem på hög värme ca 5 min, grönsakerna ska ha lite tuggmotstånd kvar.

Tips

Servera gärna med, jordnötter, färsk koriander och jasminris!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-01-20

@Susann Chilisåsen ska ner i stekpannan.

Susann

2014-01-17

Ska chilisåsen m.m ner i stekpannan eller över kycklingen? Förtydliga gärna.

Liknande recept

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Garam masala kyckling

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies