Sockerkaka utan ägg och mjölk

Sockerkaka utan ägg och mjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(336)

Vegansk sockerkaka, saftig och enkel att baka utan ägg och mjölk. Kanske blir det här en ny favorit på fikabordet!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
1 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl vatten eller havremjölk
  • Till formen:
  • mjölkfritt margarin
  • mjölkfritt ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet och häll i vattnet eller havremjölken.
  3. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna och rör om om väl. Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 min. Låt den svalna något i formen och stjälp sedan upp den.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-15

Hej Andréa, byt ut vetemjölet mot glutenfri mix och använd glutenfritt ströbröd till bakformen. Välj vatten som vätska. Lycka till!

Andréa

2021-12-14

Hade behövt tips på hur jag gör denna glutenfri. 😋 Vad använde du för mjöl blandning Linda?

Linda

2021-06-05

Mitt nya ”to go” recept.. bytte ut vetet mot egen mjölblandning för vetefritt.. blev kanon.. varierar att göra muffins av samma recept. Älskar detta 😊

Checkbox Coop

2021-05-11

Hej Johanna, vi jobbar på att uppdatera våra recept med fler varianter, tack för din input!

Checkbox Coop

2021-05-11

Hej Beatrice, vad roligt att höra att du gillade receptet!

Johanna

2021-05-09

Fler recept ”utan allt” önskas. Dvs utan vete, ägg och mjölk. Tack!

Sofie

2021-05-08

Bytte ut margarinet mot 40g rapsolja samt adderade citronzest, blev supergod!

Beatrice

2021-04-07

Jag testade precis att göra den glutenfri. Bytte ut vetemjölet mot 3 dl semper fin mix. Skulle nog haft inne den i ugnen någon minut till, men resultatet blev väldigt bra ändå! Nöjd :)

Checkbox Coop

2021-04-06

Hej Britt, det beror på vilken typ av glutenfritt mjöl du använder eftersom de skiljer sig ganska mycket åt. Att bara byta rakt av brukar sällan bli särskilt bra. Vi skulle hellre rekommendera vårt recept på glutenfri sockerkaka som finns här: https://www.coop.se/recept/sockerkaka-glutenfri Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

BrittJonsson

2021-04-02

Om man inte tål vetemjöl 3dl hur mycket glutenfri mjöl ska man ta till sockerkakan

Aleksander

2021-02-04

Hmm.. Efter första smakprovet så märkte jag att det inte va nå salt i detta receptet. Jag kan rekommendera kanske ett halvt kryddmått salt. Eller om man har ett saltat matfett så kanske man kan skippa.

Anka

2021-01-07

Bakade denna goda och saftiga kaka, godare än den vanliga sockerkakan👌. Jag ersatte dock smör med ca 1/2 dl rapsolja.🙌

Checkbox Coop

2020-11-30

Hej Mini. Kakan ska gräddas i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Mvh Maja, redaktör

Mini

2020-11-30

Hur länge ska den vara i ugnen?

Susanne

2020-11-20

Gjorde denna igår, dock så lade jag till 0.5 g mortlad saffran o hade 1/2 tsk mindre med vaniljsocker. Den blev supergod 😊 Den reste sig o blev inte alls kompakt 😊 Ska prova att göra en tigerkaka nu med samma recept fast att lägga till kakao i 1/3 av smeten 😊 Bästa

Checkbox Coop

2020-10-20

Hej Camilla! Ingrediensen hade ramlat bort. Det ska vara 50 g margarin i smeten. Mvh Maja/redaktör

Camilla

2020-10-19

Hur mycket margarin ska det vara i smeten, jag hittar ingen måttangivelse?

Checkbox Coop

2020-10-14

Hej Jesper! Vi har endast provlagat kakan i vanlig ugn och då i 175 grader. Mvh Maja/redaktör

Jesper

2020-10-13

Vad för temp i ungen, både med och utan varmluft?

Kessia

2020-06-30

sockerkakan är jätte god passar utmärkt med jordgubbar. Brukar göra den minst tre gånger om månaden och på min familj födelsedagar

gerd

2014-11-29

bra

Sophie sainabou

2014-02-27

Hej de är bete roligt

Sockerkaka utan ägg och mjölk
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl vatten eller havremjölk
  • Till formen:
  • mjölkfritt margarin
  • mjölkfritt ströbröd

Sockerkaka utan ägg och mjölk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(336)

Vegansk sockerkaka, saftig och enkel att baka utan ägg och mjölk. Kanske blir det här en ny favorit på fikabordet!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
1 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält margarinet och häll i vattnet eller havremjölken.
  3. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna och rör om om väl. Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 min. Låt den svalna något i formen och stjälp sedan upp den.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-12-15

Hej Andréa, byt ut vetemjölet mot glutenfri mix och använd glutenfritt ströbröd till bakformen. Välj vatten som vätska. Lycka till!

Andréa

2021-12-14

Hade behövt tips på hur jag gör denna glutenfri. 😋 Vad använde du för mjöl blandning Linda?

Linda

2021-06-05

Mitt nya ”to go” recept.. bytte ut vetet mot egen mjölblandning för vetefritt.. blev kanon.. varierar att göra muffins av samma recept. Älskar detta 😊

Checkbox Coop

2021-05-11

Hej Johanna, vi jobbar på att uppdatera våra recept med fler varianter, tack för din input!

Checkbox Coop

2021-05-11

Hej Beatrice, vad roligt att höra att du gillade receptet!

Johanna

2021-05-09

Fler recept ”utan allt” önskas. Dvs utan vete, ägg och mjölk. Tack!

Sofie

2021-05-08

Bytte ut margarinet mot 40g rapsolja samt adderade citronzest, blev supergod!

Beatrice

2021-04-07

Jag testade precis att göra den glutenfri. Bytte ut vetemjölet mot 3 dl semper fin mix. Skulle nog haft inne den i ugnen någon minut till, men resultatet blev väldigt bra ändå! Nöjd :)

Checkbox Coop

2021-04-06

Hej Britt, det beror på vilken typ av glutenfritt mjöl du använder eftersom de skiljer sig ganska mycket åt. Att bara byta rakt av brukar sällan bli särskilt bra. Vi skulle hellre rekommendera vårt recept på glutenfri sockerkaka som finns här: https://www.coop.se/recept/sockerkaka-glutenfri Lycka till med baket! /Elsa, webbredaktör

BrittJonsson

2021-04-02

Om man inte tål vetemjöl 3dl hur mycket glutenfri mjöl ska man ta till sockerkakan

Aleksander

2021-02-04

Hmm.. Efter första smakprovet så märkte jag att det inte va nå salt i detta receptet. Jag kan rekommendera kanske ett halvt kryddmått salt. Eller om man har ett saltat matfett så kanske man kan skippa.

Anka

2021-01-07

Bakade denna goda och saftiga kaka, godare än den vanliga sockerkakan👌. Jag ersatte dock smör med ca 1/2 dl rapsolja.🙌

Checkbox Coop

2020-11-30

Hej Mini. Kakan ska gräddas i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Mvh Maja, redaktör

Mini

2020-11-30

Hur länge ska den vara i ugnen?

Susanne

2020-11-20

Gjorde denna igår, dock så lade jag till 0.5 g mortlad saffran o hade 1/2 tsk mindre med vaniljsocker. Den blev supergod 😊 Den reste sig o blev inte alls kompakt 😊 Ska prova att göra en tigerkaka nu med samma recept fast att lägga till kakao i 1/3 av smeten 😊 Bästa

Checkbox Coop

2020-10-20

Hej Camilla! Ingrediensen hade ramlat bort. Det ska vara 50 g margarin i smeten. Mvh Maja/redaktör

Camilla

2020-10-19

Hur mycket margarin ska det vara i smeten, jag hittar ingen måttangivelse?

Checkbox Coop

2020-10-14

Hej Jesper! Vi har endast provlagat kakan i vanlig ugn och då i 175 grader. Mvh Maja/redaktör

Jesper

2020-10-13

Vad för temp i ungen, både med och utan varmluft?

Kessia

2020-06-30

sockerkakan är jätte god passar utmärkt med jordgubbar. Brukar göra den minst tre gånger om månaden och på min familj födelsedagar

gerd

2014-11-29

bra

Sophie sainabou

2014-02-27

Hej de är bete roligt