För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Snabbsyrad rödkål

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Är verkligen så enkelt som det verkar, och ger det där extra genuina krispet och syran.

Tillagningstid: 15 min + ev 1-2 dagar
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rödkål
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Strimla kålen så tunt det går, gärna med mandolin. Massera in saltet i kålen tills den mjuknar.
  2. Skölj av saltet ordentligt. Häll på ättikan och vänd runt.
  3. Lägg ner i en rengjord glasburk med lock. Ät direkt eller låt stå i kylen 1–2 dagar.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Det är viktigt att använda rena verktyg och rena händer för att säkra hållbarheten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-08-14

Till Amanda: Det ska vara 1 tsk ättiksprit (10%). Lycka till! :)

Amanda

2018-08-02

Hur mycket ättika ska det vara?

Hanna webbredaktör

2016-12-19

Till Kajsa: Kålen håller sig i kylen ca 1 vecka.

Kajsa

2016-12-15

Hur länge håller sig kålen om den förvaras i kylen?

Liknande recept

Rostad majssallad

(2)

Tomatsalsa

(2)

Kimchi på salladskål

(4)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 500 g rödkål
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt

Snabbsyrad rödkål

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Är verkligen så enkelt som det verkar, och ger det där extra genuina krispet och syran.

Tillagningstid: 15 min + ev 1-2 dagar
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla kålen så tunt det går, gärna med mandolin. Massera in saltet i kålen tills den mjuknar.
  2. Skölj av saltet ordentligt. Häll på ättikan och vänd runt.
  3. Lägg ner i en rengjord glasburk med lock. Ät direkt eller låt stå i kylen 1–2 dagar.

Servering

Servera till falafel.

Tips

Det är viktigt att använda rena verktyg och rena händer för att säkra hållbarheten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2018-08-14

Till Amanda: Det ska vara 1 tsk ättiksprit (10%). Lycka till! :)

Amanda

2018-08-02

Hur mycket ättika ska det vara?

Hanna webbredaktör

2016-12-19

Till Kajsa: Kålen håller sig i kylen ca 1 vecka.

Kajsa

2016-12-15

Hur länge håller sig kålen om den förvaras i kylen?

Liknande recept

Rostad majssallad

(2)

Tomatsalsa

(2)

Kimchi på salladskål

(4)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)