Snabba müslikakor

Snabba müslikakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ha alltid dessa ingredienser hemma! Då kan du snabbt ha kakor till fikat. Recept av Therese Elgquist ur kokboken The new green protein.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
  • 6 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl nötsmör, t ex jordnötssmör
  • 2 msk vatten
  • 1 msk malen kanel
  • 5 dl müsli, valfri sort

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa dadlar och nötsmör i en mixer monterad med knivblad till en slät massa.
  2. Rör ihop med resten av ingredienserna till en kladdig smet.
  3. Forma till små puckar med blöta händer eller bara skeda ut på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 15–18 min, ha koll så de inte får för mycket färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Snabba müslikakor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 6 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl nötsmör, t ex jordnötssmör
  • 2 msk vatten
  • 1 msk malen kanel
  • 5 dl müsli, valfri sort

Snabba müslikakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ha alltid dessa ingredienser hemma! Då kan du snabbt ha kakor till fikat. Recept av Therese Elgquist ur kokboken The new green protein.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa dadlar och nötsmör i en mixer monterad med knivblad till en slät massa.
  2. Rör ihop med resten av ingredienserna till en kladdig smet.
  3. Forma till små puckar med blöta händer eller bara skeda ut på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen 15–18 min, ha koll så de inte får för mycket färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!