Smörstekta pilgrimsmusslor med sesammajo och grönsakspickles

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Lyxig men lättlagad förätt med pilgrimsmusslor och rom.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 12 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 3 msk smör
  • Grönsakspickles
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.3 gurka
  • 8 rädisor
  • Sesammajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 tsk sesamolja
  • Till servering
  • 2 dl neutral olja till fritering
  • 40 g purjolök
  • 0.5 dl laxrom eller forellrom
  • 2 msk klippt krasse

Gör så här

  1. Grönsakspickles: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär gurka och rädisor i fina små tärningar. Tillsätt grönsakerna och låt stå minst 30 min.

Friterad purjolök:

  1. Strimla purjolöken. Hetta upp olja i en liten kastrull med höga kanter till 160°. Lägg ner lite purjolök i taget i oljan. Fritera till fin färg, lyft upp med tång och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda sesamoljan med majonnäsen. Låt musslorna rinna av på hushållspapper någon minut. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret.
  3. Stek musslorna ca 10 sekunder per sida. Skeda över smöret under stekning. Salta. Fördela musslorna på tallrikar.
  4. Strö över grönsakerna (ej spadet), spritsa eller klicka ut majonnäsen och lägg på rommen. Skeda över lite av smöret från stekpannan. Garnera med friterad purjolök och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Musslor med bacon och rotfrukter - Coop

(4)

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk - Coop

(0)

Asiatisk laxsoppa - Coop

(4)

Äppel- och räksalsa i endiveblad - Coop

(1)

Chilifrästa pilgrimsmusslor - Coop

(58)

Hummer med tre såser - Coop

(1)

Omelettmuffins med västerbottensost och kräftstjärtar - Coop

(9)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 12 kammussla (pilgrimsmussla)
  • 3 msk smör
  • Grönsakspickles
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.3 gurka
  • 8 rädisor
  • Sesammajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 tsk sesamolja
  • Till servering
  • 2 dl neutral olja till fritering
  • 40 g purjolök
  • 0.5 dl laxrom eller forellrom
  • 2 msk klippt krasse

Smörstekta pilgrimsmusslor med sesammajo och grönsakspickles

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Lyxig men lättlagad förätt med pilgrimsmusslor och rom.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grönsakspickles: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär gurka och rädisor i fina små tärningar. Tillsätt grönsakerna och låt stå minst 30 min.

Friterad purjolök:

  1. Strimla purjolöken. Hetta upp olja i en liten kastrull med höga kanter till 160°. Lägg ner lite purjolök i taget i oljan. Fritera till fin färg, lyft upp med tång och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda sesamoljan med majonnäsen. Låt musslorna rinna av på hushållspapper någon minut. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret.
  3. Stek musslorna ca 10 sekunder per sida. Skeda över smöret under stekning. Salta. Fördela musslorna på tallrikar.
  4. Strö över grönsakerna (ej spadet), spritsa eller klicka ut majonnäsen och lägg på rommen. Skeda över lite av smöret från stekpannan. Garnera med friterad purjolök och krasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Musslor med bacon och rotfrukter - Coop

(4)

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk - Coop

(0)

Asiatisk laxsoppa - Coop

(4)

Äppel- och räksalsa i endiveblad - Coop

(1)

Chilifrästa pilgrimsmusslor - Coop

(58)

Hummer med tre såser - Coop

(1)

Omelettmuffins med västerbottensost och kräftstjärtar - Coop

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies