
Smörstekta pilgrimsmusslor med sesammajo och grönsakspickles
Betyg (1-5):
Lyxig men lättlagad förätt med pilgrimsmusslor och rom.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (14)
- 12 kammussla (pilgrimsmussla)
- 3 msk smör
- 1 tsk salt
- Grönsakspickles
- 1 dl vatten
- 0.5 dl strösocker
- 1.5 msk ättiksprit (12 %)
- 0.3 gurka
- 8 rädisor
- Sesammajonnäs
- 1 dl majonnäs
- 0.5 tsk sesamolja
- Till servering
- 2 dl neutral olja till fritering
- 40 g purjolök
- 0.5 dl laxrom eller forellrom
- 2 msk klippt krasse
Gör så här
- Grönsakspickles: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär gurka och rädisor i fina små tärningar. Tillsätt grönsakerna och låt stå minst 30 min.
Friterad purjolök:
- Strimla purjolöken. Hetta upp olja i en liten kastrull med höga kanter till 160°. Lägg ner lite purjolök i taget i oljan. Fritera till fin färg, lyft upp med tång och låt rinna av på hushållspapper.
- Blanda sesamoljan med majonnäsen. Låt musslorna rinna av på hushållspapper någon minut. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret.
- Stek musslorna ca 10 sekunder per sida. Skeda över smöret under stekning. Salta. Fördela musslorna på tallrikar.
- Strö över grönsakerna (ej spadet), spritsa eller klicka ut majonnäsen och lägg på rommen. Skeda över lite av smöret från stekpannan. Garnera med friterad purjolök och krasse.
Liknande recept
Smörstekta pilgrimsmusslor med sesammajo och grönsakspickles
Betyg (1-5):
Lyxig men lättlagad förätt med pilgrimsmusslor och rom.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Grönsakspickles: Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär gurka och rädisor i fina små tärningar. Tillsätt grönsakerna och låt stå minst 30 min.
Friterad purjolök:
- Strimla purjolöken. Hetta upp olja i en liten kastrull med höga kanter till 160°. Lägg ner lite purjolök i taget i oljan. Fritera till fin färg, lyft upp med tång och låt rinna av på hushållspapper.
- Blanda sesamoljan med majonnäsen. Låt musslorna rinna av på hushållspapper någon minut. Hetta upp en stekpanna och klicka i smöret.
- Stek musslorna ca 10 sekunder per sida. Skeda över smöret under stekning. Salta. Fördela musslorna på tallrikar.
- Strö över grönsakerna (ej spadet), spritsa eller klicka ut majonnäsen och lägg på rommen. Skeda över lite av smöret från stekpannan. Garnera med friterad purjolök och krasse.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!