
Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök
Betyg (1-5):
Ett klassiskt smörrebröd med rostbiff och remouladsås på danskt rågbröd.
Tillagningstid: 30 minuter
4 stycken
- Remouladsås:
- 0.5 dl majonnäs
- 0.5 dl crème fraiche
- 1 dl finhackad ättiksgurka
- 1 dl finhackat äpple
- 1 tsk curry
- 1 tsk senap
- Rostad lök:
- 1 ägg, endast vitan
- 1 msk vetemjöl
- 1 strimlad gul lök
- 5 dl frityrolja, majs- eller solrosolja
- 1 tsk salt
- ;:
- 150 g skivad rostbiff
- 4 skivor danskt rågbröd
- 3 msk riven pepparrot
- några kvistar kvistar färsk körvel eller persilja
Gör så här
- Blanda ingredienserna till remouladsåsen.
Rostad lök
- Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till en slät smet. Vänd ner löken. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd en stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
- Stäng av spisfläkten. Fritera löken cirka 5 minuter, lyft upp med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Salta. Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap.
- Fördela rostbiffen på de fyra bröden. Lägg en klick remouladsås ovanpå, toppa med den friterade löken, riven pepparrot och färsk körvel.
Smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök
Betyg (1-5):
Ett klassiskt smörrebröd med rostbiff och remouladsås på danskt rågbröd.
Tillagningstid: 30 minuter
4 stycken
Gör så här
- Blanda ingredienserna till remouladsåsen.
Rostad lök
- Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till en slät smet. Vänd ner löken. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd en stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
- Stäng av spisfläkten. Fritera löken cirka 5 minuter, lyft upp med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Salta. Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap.
- Fördela rostbiffen på de fyra bröden. Lägg en klick remouladsås ovanpå, toppa med den friterade löken, riven pepparrot och färsk körvel.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!