Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (6 betyg)

Klassisk danskt smörrebröd med sparris och bacon.

Tillagningstid: 25 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g grön sparris, 1 knippe
  • Hollandaisesås:
  • 125 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk flingsalt
  • ;:
  • 2 kokta ägg
  • 100 g finhackad bacon
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 0.5 dl hackad smörgåskrasse

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och dela stjälkarna på hälften. Koka dem i saltat vatten 2–3 minuter.
  2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa äggulor, citronsaft och vatten i en kastrull eller rostfri bunke. Ställ kastrullen eller bunken i en större kastrull med sjudande vatten (vattenbad).
  3. Vispa tills blandningen tjocknat. Fortsätt vispa och tillsätt det avsvalnade smöret, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Ta inte med bottensatsen. Såsen ska bli tjock och blank. Smaka av med salt.
  4. Skala äggen och dela dem på hälften. Stek baconet knaprigt i en stekpanna och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  5. Fördela sparrisen på de fyra bröden. Lägg en klick hollandaisesås ovanpå. Toppa med ett halvt ägg,

Tips

Om hollandaisesåsen börjar skära sig, tillsätt en isbit eller lite kallt vatten och fortsätt vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vegetariska smörrebröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

Betyg
Betyg
(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g grön sparris, 1 knippe
  • Hollandaisesås:
  • 125 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk vatten
  • 0.5 tsk flingsalt
  • ;:
  • 2 kokta ägg
  • 100 g finhackad bacon
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 0.5 dl hackad smörgåskrasse

Smörrebröd med grön sparris med hollandaisesås och baconströssel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (6 betyg)

Klassisk danskt smörrebröd med sparris och bacon.

Tillagningstid: 25 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och dela stjälkarna på hälften. Koka dem i saltat vatten 2–3 minuter.
  2. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa äggulor, citronsaft och vatten i en kastrull eller rostfri bunke. Ställ kastrullen eller bunken i en större kastrull med sjudande vatten (vattenbad).
  3. Vispa tills blandningen tjocknat. Fortsätt vispa och tillsätt det avsvalnade smöret, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Ta inte med bottensatsen. Såsen ska bli tjock och blank. Smaka av med salt.
  4. Skala äggen och dela dem på hälften. Stek baconet knaprigt i en stekpanna och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  5. Fördela sparrisen på de fyra bröden. Lägg en klick hollandaisesås ovanpå. Toppa med ett halvt ägg,

Tips

Om hollandaisesåsen börjar skära sig, tillsätt en isbit eller lite kallt vatten och fortsätt vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sparrissallad med caviar och hollandaise

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vegetariska smörrebröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

Betyg
Betyg
(2)