Smördegsflarn med äpplen och ingefärsmarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

De här flarnen är frasiga, goda och superlätta att göra.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
9 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 frysta tinade smördegsplattor
  • 3 urkärnade tunt skivade äpplen (gärna Ingrid Marie)
  • 0.5 dl ingefärsmarmelad

Gör så här

  1. Dela smördegsplattorna i 3 bitar. Lägg äppelskivorna ovanpå plattorna. Grädda i ugnen cirka 10 minuter tills de är gyllene. Låt svalna.

Vid servering

  1. Smält marmeladen en kort stund i mikro. Pensla äpplena med den smälta marmeladen.

Tips

För en mildare smak, använd aprikosmarmelad. Desserten går också utmärkt att göra med annan valfri frukt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bananchips och honungstryffel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 3 frysta tinade smördegsplattor
  • 3 urkärnade tunt skivade äpplen (gärna Ingrid Marie)
  • 0.5 dl ingefärsmarmelad

Smördegsflarn med äpplen och ingefärsmarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

De här flarnen är frasiga, goda och superlätta att göra.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
9 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela smördegsplattorna i 3 bitar. Lägg äppelskivorna ovanpå plattorna. Grädda i ugnen cirka 10 minuter tills de är gyllene. Låt svalna.

Vid servering

  1. Smält marmeladen en kort stund i mikro. Pensla äpplena med den smälta marmeladen.

Tips

För en mildare smak, använd aprikosmarmelad. Desserten går också utmärkt att göra med annan valfri frukt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bananchips och honungstryffel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rabarberkompott med kardemummagrädde

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Mangocheesecake

Betyg
Betyg
(5)