Smarriga havrekorgar
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Smarriga havrekorgar

0 (0 betyg)

Recept ur boken: Små stunder av systrarna Von sydow och foto: Linda Alfvegren

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

5 stycken
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 krm salt
  • 50 g smör
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn, mjöl, pumpakärnor och salt i en bunke. Smält smöret och häll i mjölblandningen tillsammans med sirap och vatten. Rör om ordentligt.

  2. 2

    Lägg 6 muffinsformar i en muffinsplåt och tryck ut smeten upp på kanterna. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 10–12 min. Lyft dem ur plåten att svalna och dra försiktigt av pappret efter en stund.

  3. 3

    Fyll med vaniljglass (eller glassen här intill) och ringla över smält choklad eller chokladsås. Servera med färska bär, som hallon eller vinbär.

Servering

God att fylla med bär eller glass.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar