Smarriga havrekorgar

Smarriga havrekorgar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept ur boken: Små stunder av systrarna Von sydow och foto: Linda Alfvegren

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
5 stycken
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 50 g smör
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn, mjöl, pumpakärnor och salt i en bunke. Smält smöret och häll i mjölblandningen tillsammans med sirap och vatten. Rör om ordentligt.
  2. Lägg 6 muffinsformar i en muffinsplåt och tryck ut smeten upp på kanterna. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 10–12 min. Lyft dem ur plåten att svalna och dra försiktigt av pappret efter en stund.
  3. Fyll med vaniljglass (eller glassen här intill) och ringla över smält choklad eller chokladsås. Servera med färska bär, som hallon eller vinbär.

Servering

God att fylla med bär eller glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-22

Vad kul att höra, Ruth Meron!

Ruth Meron

2022-03-21

Så god! Jag hade i en extra dl mjöl, då degen inte var lika fast som jag hade velat ha den, och agave sirap istället för lönnsirap. Det blev super gott!

Smarriga havrekorgar
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 50 g smör
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt

Smarriga havrekorgar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Recept ur boken: Små stunder av systrarna Von sydow och foto: Linda Alfvegren

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
5 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn, mjöl, pumpakärnor och salt i en bunke. Smält smöret och häll i mjölblandningen tillsammans med sirap och vatten. Rör om ordentligt.
  2. Lägg 6 muffinsformar i en muffinsplåt och tryck ut smeten upp på kanterna. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 10–12 min. Lyft dem ur plåten att svalna och dra försiktigt av pappret efter en stund.
  3. Fyll med vaniljglass (eller glassen här intill) och ringla över smält choklad eller chokladsås. Servera med färska bär, som hallon eller vinbär.

Servering

God att fylla med bär eller glass.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-22

Vad kul att höra, Ruth Meron!

Ruth Meron

2022-03-21

Så god! Jag hade i en extra dl mjöl, då degen inte var lika fast som jag hade velat ha den, och agave sirap istället för lönnsirap. Det blev super gott!