
Smarriga havrekorgar
Betyg (1-5):
Recept ur boken: Små stunder av systrarna Von sydow och foto: Linda Alfvegren
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
5 stycken
- 1 dl havregryn
- 1 dl siktat dinkelmjöl
- 0.5 dl pumpakärnor
- 50 g smör
- 2 msk lönnsirap
- 1 msk vatten
- 1 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn, mjöl, pumpakärnor och salt i en bunke. Smält smöret och häll i mjölblandningen tillsammans med sirap och vatten. Rör om ordentligt.
- Lägg 6 muffinsformar i en muffinsplåt och tryck ut smeten upp på kanterna. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 10–12 min. Lyft dem ur plåten att svalna och dra försiktigt av pappret efter en stund.
- Fyll med vaniljglass (eller glassen här intill) och ringla över smält choklad eller chokladsås. Servera med färska bär, som hallon eller vinbär.
Servering
God att fylla med bär eller glass.
Smarriga havrekorgar
Betyg (1-5):
Recept ur boken: Små stunder av systrarna Von sydow och foto: Linda Alfvegren
Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
5 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Blanda havregryn, mjöl, pumpakärnor och salt i en bunke. Smält smöret och häll i mjölblandningen tillsammans med sirap och vatten. Rör om ordentligt.
- Lägg 6 muffinsformar i en muffinsplåt och tryck ut smeten upp på kanterna. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 10–12 min. Lyft dem ur plåten att svalna och dra försiktigt av pappret efter en stund.
- Fyll med vaniljglass (eller glassen här intill) och ringla över smält choklad eller chokladsås. Servera med färska bär, som hallon eller vinbär.
Servering
God att fylla med bär eller glass.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-22
Vad kul att höra, Ruth Meron!
2022-03-21
Så god! Jag hade i en extra dl mjöl, då degen inte var lika fast som jag hade velat ha den, och agave sirap istället för lönnsirap. Det blev super gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-22
Vad kul att höra, Ruth Meron!
Ruth Meron
2022-03-21
Så god! Jag hade i en extra dl mjöl, då degen inte var lika fast som jag hade velat ha den, och agave sirap istället för lönnsirap. Det blev super gott!