Skaldjurssallad med grillat bröd

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ingen grekisk middag utan havets läckerheter.

Tillagningstid: 20 min + 30 min att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g fryst, tinad skaldjursmix (räkor, musslor, bläckfiskringar)
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 selleristjälkar
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 dl olivolja
  • 2 citroner, pressad saft
  • Till servering
  • grillat/rostat lantbröd

Gör så här

  1. Låt skaldjuren rinna av ordentligt på hushållspapper om de varit frysta.
  2. Blanda selleri, chili, lök, vitlök och persilja med olja och citronsaft. Vänd varsamt ner skaldjuren och låt dra minst 30 min i kylen innan servering.
  3. Servera med grillat/rostat lantbröd att doppa i den goda oljan.

Tips

Skaldjursmixen hittar du i frysdisken (redo att använda direkt).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Räktacos

(9)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g fryst, tinad skaldjursmix (räkor, musslor, bläckfiskringar)
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 selleristjälkar
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 dl olivolja
  • 2 citroner, pressad saft
  • Till servering
  • grillat/rostat lantbröd

Skaldjurssallad med grillat bröd

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ingen grekisk middag utan havets läckerheter.

Tillagningstid: 20 min + 30 min att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt skaldjuren rinna av ordentligt på hushållspapper om de varit frysta.
  2. Blanda selleri, chili, lök, vitlök och persilja med olja och citronsaft. Vänd varsamt ner skaldjuren och låt dra minst 30 min i kylen innan servering.
  3. Servera med grillat/rostat lantbröd att doppa i den goda oljan.

Tips

Skaldjursmixen hittar du i frysdisken (redo att använda direkt).

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Räktacos

(9)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies