Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Räkor och bacon - en fin smakkombination.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg räkor med skal
  • 140 g strimlad bacon
  • 1.5 msk flingsalt
  • 5 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 knippen grön sparris gärna de tjockare
  • olivolja
  • 0.5 dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Skala räkorna och förvara i kylskåp. Stek bacon tills det blir krispigt i en stekpanna. Lägg det sedan att torka på hushållspapper, och sila av stekfettet ner i en skål.
  2. Blanda 1 msk av stekfettet från baconet med 1,5 msk flingsalt till ett baconsalt.
  3. Stek löken i smör på låg värme tills den mjuknat utan att få färg. Ställ åt sidan.
  4. Stek sparris i en torr stekpanna tills de har fått fin färg runt om. Stek i omgångar och tillsätt några droppar olivolja och lite av baconsaltet när sparrisen nästan är mjuk. Stek lite till och ta upp sparrisen ur stekpannan och skär den i bitar.
  5. Fördela sparris, lök, bacon och räkor på ett serveringsfat och toppa med resten av baconsaltet och persilja.

Tips

Vego- byt ut räkorna och baconsaltet mot stekt/ grillad haloumi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2014-07-20

Till lötdag.

Jakob

2014-06-01

Detta var supergott, succe på buffebordet.

Johan

2013-12-31

Jättegott!

Christina Magnusson

2013-05-31

Detta är bland det godaste jag ätit.

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Skaldjurssallad med grillat bröd

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg räkor med skal
  • 140 g strimlad bacon
  • 1.5 msk flingsalt
  • 5 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 knippen grön sparris gärna de tjockare
  • olivolja
  • 0.5 dl finhackad persilja

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Räkor och bacon - en fin smakkombination.

Tillagningstid: 40 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna och förvara i kylskåp. Stek bacon tills det blir krispigt i en stekpanna. Lägg det sedan att torka på hushållspapper, och sila av stekfettet ner i en skål.
  2. Blanda 1 msk av stekfettet från baconet med 1,5 msk flingsalt till ett baconsalt.
  3. Stek löken i smör på låg värme tills den mjuknat utan att få färg. Ställ åt sidan.
  4. Stek sparris i en torr stekpanna tills de har fått fin färg runt om. Stek i omgångar och tillsätt några droppar olivolja och lite av baconsaltet när sparrisen nästan är mjuk. Stek lite till och ta upp sparrisen ur stekpannan och skär den i bitar.
  5. Fördela sparris, lök, bacon och räkor på ett serveringsfat och toppa med resten av baconsaltet och persilja.

Tips

Vego- byt ut räkorna och baconsaltet mot stekt/ grillad haloumi.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2014-07-20

Till lötdag.

Jakob

2014-06-01

Detta var supergott, succe på buffebordet.

Johan

2013-12-31

Jättegott!

Christina Magnusson

2013-05-31

Detta är bland det godaste jag ätit.

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Skaldjurssallad med grillat bröd

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(137)
Spara recept

Grillspett

Betyg
Betyg
(300)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)