Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt
  • Tid 40 min

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

3.5 (4 betyg)

Räkor och bacon - en fin smakkombination.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 140 g strimlad bacon
  • 1.5 msk flingsalt
  • 5 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 knippen grön sparris gärna de tjockare
  • olivolja
  • 0.5 dl finhackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala räkorna och förvara i kylskåp. Stek bacon tills det blir krispigt i en stekpanna. Lägg det sedan att torka på hushållspapper, och sila av stekfettet ner i en skål.

  2. 2

    Blanda 1 msk av stekfettet från baconet med 1,5 msk flingsalt till ett baconsalt.

  3. 3

    Stek löken i smör på låg värme tills den mjuknat utan att få färg. Ställ åt sidan.

  4. 4

    Stek sparris i en torr stekpanna tills de har fått fin färg runt om. Stek i omgångar och tillsätt några droppar olivolja och lite av baconsaltet när sparrisen nästan är mjuk. Stek lite till och ta upp sparrisen ur stekpannan och skär den i bitar.

  5. 5

    Fördela sparris, lök, bacon och räkor på ett serveringsfat och toppa med resten av baconsaltet och persilja.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vego- byt ut räkorna och baconsaltet mot stekt/ grillad haloumi.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Björn

    Till lötdag.

  • Jakob

    Detta var supergott, succe på buffebordet.

  • Johan

    Jättegott!

  • Christina Magnusson

    Detta är bland det godaste jag ätit.