För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Skaldjurspasta

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

En läcker pastarätt med skaldjur, tomatsås och persilja. En delikatess med havets läckerheter som garanterat blir en populär middag.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tomatsås:
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 fint tärnad morot
  • 1 finhackad röd chili
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl tomatpuré
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g hela tomater
  • 2 dl buljong, spad från musselkoket
  • 1 tsk salt
  • Musselkok:
  • 1 kg musslor
  • 7 dl vatten
  • Pasta:
  • 500 g linguine, eller annan pasta
  • Sås:
  • 400 g oskalade räkor, spara skalen till sås
  • 3 dl vitt vin
  • 1.5 msk olivolja
  • 400 g blandade skaldjur, t ex havskräftor, scampi
  • 1.5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Värm olivolja i en kastrull. Lägg i lök, morot, chili samt vitlök och fräs tills de mjuknat. Tillsätt tomatpuré, fräs 1-2 minuter. Salta och peppra. Lägg i tomater och låt puttra på svag värme i cirka 30 minuter.
  2. Koka under tiden musslorna. Släng de musslor som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem. Borsta eller skrapa skalen rena och drag bort skägget.
  3. Skölj musslorna väl. Häll vatten i en kastrull, koka upp och lägg i musslorna, sätt på lock och koka tills musslorna öppnar sig, cirka 5 minuter. Lägg upp musslorna på ett fat med till exempel en hålslev. Häll av en del av spadet i tomatsåsen.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg räkskalen i en varm kastrull, rör om, slå på vinet och låt puttra i cirka 5 minuter. Sila av vätskan ner i tomatsåsen.
  5. Grilla skaldjuren någon minut i het grillpanna. Häll över tomatsåsen i en wok eller stor stekpanna. Lägg i pastan, musslor, räkor och övriga skaldjur och toppa med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Sej i ugnen med krispig topping

(20)

Viltgryta med rotfrukter

(25)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(4)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(3)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(8)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • Tomatsås:
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 fint tärnad morot
  • 1 finhackad röd chili
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 dl tomatpuré
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 g hela tomater
  • 2 dl buljong, spad från musselkoket
  • 1 tsk salt
  • Musselkok:
  • 1 kg musslor
  • 7 dl vatten
  • Pasta:
  • 500 g linguine, eller annan pasta
  • Sås:
  • 400 g oskalade räkor, spara skalen till sås
  • 3 dl vitt vin
  • 1.5 msk olivolja
  • 400 g blandade skaldjur, t ex havskräftor, scampi
  • 1.5 dl hackad persilja

Skaldjurspasta

Betyg (1-5):
3.33 (9 betyg)

En läcker pastarätt med skaldjur, tomatsås och persilja. En delikatess med havets läckerheter som garanterat blir en populär middag.

Tillagningstid: 1 timme
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm olivolja i en kastrull. Lägg i lök, morot, chili samt vitlök och fräs tills de mjuknat. Tillsätt tomatpuré, fräs 1-2 minuter. Salta och peppra. Lägg i tomater och låt puttra på svag värme i cirka 30 minuter.
  2. Koka under tiden musslorna. Släng de musslor som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem. Borsta eller skrapa skalen rena och drag bort skägget.
  3. Skölj musslorna väl. Häll vatten i en kastrull, koka upp och lägg i musslorna, sätt på lock och koka tills musslorna öppnar sig, cirka 5 minuter. Lägg upp musslorna på ett fat med till exempel en hålslev. Häll av en del av spadet i tomatsåsen.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg räkskalen i en varm kastrull, rör om, slå på vinet och låt puttra i cirka 5 minuter. Sila av vätskan ner i tomatsåsen.
  5. Grilla skaldjuren någon minut i het grillpanna. Häll över tomatsåsen i en wok eller stor stekpanna. Lägg i pastan, musslor, räkor och övriga skaldjur och toppa med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Sej i ugnen med krispig topping

(20)

Viltgryta med rotfrukter

(25)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(4)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(3)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(8)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)