För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Silverlöksspread med parmesan

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 1 tim att grilla lökarna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 silverlökar (ca 600 g)
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 tsk torkad rosmarin
  • svartpeppar från kvarn
  • 4 msk olivolja
  • Till servering:
  • 6 skivor grillbacon
  • 6 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Grilla lökarna hela med skalet kvar på indirekt värme under lock ca 1 tim. Snitta lökarna och pressa ut inkråmet. Hacka det grovt och blanda med parmesan, kryddor och olivolja.
  2. Grilla grillbacon knaprigt och surdegsbröd gyllene och servera med lökspread. Bjud som vickning eller som en del av din grillmiddag.

Tips

Det går också bra att baka lökarna i ugn på 175° ca 1 tim.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kål- och färsfyllda vårrullar

(25)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

(4)

Italienska hattar

(5)

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

(4)

Tre påsksnittar

(26)

Äggröra med parmachips

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 6 silverlökar (ca 600 g)
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 tsk torkad rosmarin
  • svartpeppar från kvarn
  • 4 msk olivolja
  • Till servering:
  • 6 skivor grillbacon
  • 6 skivor surdegsbröd

Silverlöksspread med parmesan

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 1 tim att grilla lökarna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grilla lökarna hela med skalet kvar på indirekt värme under lock ca 1 tim. Snitta lökarna och pressa ut inkråmet. Hacka det grovt och blanda med parmesan, kryddor och olivolja.
  2. Grilla grillbacon knaprigt och surdegsbröd gyllene och servera med lökspread. Bjud som vickning eller som en del av din grillmiddag.

Tips

Det går också bra att baka lökarna i ugn på 175° ca 1 tim.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kål- och färsfyllda vårrullar

(25)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

(4)

Italienska hattar

(5)

Rostbiff med ättiksgurka och kapris

(4)

Tre påsksnittar

(26)

Äggröra med parmachips

(4)