
Silltårta med kavring
Klassisk silltårta med kavring som passar perfekt till midsommarlunchen.
- 200 g kavring, Coop
- 75 g smör, Änglamark
- 200 g matjessill, Coop
- 1 rödlök, finhackad, Änglamark
- 1 dl hackad dill, Änglamark
- 3 dl crème fraiche, Änglamark
- 200 g cream cheese, Coop
- 3 gelatinblad
- Garnering
- hackad rödlök, Änglamark
- hackad gräslök, Änglamark
- rädisor
- dill, Änglamark
Gör så här
- Mixa brödet till ett smul i matberedare. Smält smöret och bryn det under omrörning.
- Blanda med brödsmulorna och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Häll av och spara spadet från sillen. Hacka sillen i mindre bitar och blanda med lök, dill, crème fraiche och färskost.
- Blötlägg gelatinbladen i 5 min. Värm spadet från sillen och lös upp gelatinbladen i det. Rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
- Ställ i kylen att stelna minst 3 timmar. Garnera tårtan med rödlök, gräslök, rädisor och dill.
Silltårta med kavring
Klassisk silltårta med kavring som passar perfekt till midsommarlunchen.
Gör så här
- Mixa brödet till ett smul i matberedare. Smält smöret och bryn det under omrörning.
- Blanda med brödsmulorna och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Häll av och spara spadet från sillen. Hacka sillen i mindre bitar och blanda med lök, dill, crème fraiche och färskost.
- Blötlägg gelatinbladen i 5 min. Värm spadet från sillen och lös upp gelatinbladen i det. Rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
- Ställ i kylen att stelna minst 3 timmar. Garnera tårtan med rödlök, gräslök, rädisor och dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-06-28
Hej Lina, det ska vara 125 g avrunnen sill. Lycka till!
2022-06-23
Vore bra om ni skrev hur många gram sill utan spad det behövs och ca hur mycket spad det är.
2022-06-14
Hej Margareta, vi skulle nog testa med agar agar eller vegegel i stället för gelatin. Följ anvisningen på förpackningen, och berätta gärna för oss hur det gick sen :)
2022-06-13
Alternativ till gelatin tack!
2022-05-23
Hej Carina, både gelatin och sillspadet som man löst upp gelatinet i ska ner i smeten :) Lycka till!
2022-05-21
Ska bara gelatinbladen ner i smeten eller sillspadet också?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-06-28
Hej Lina, det ska vara 125 g avrunnen sill. Lycka till!
Lina
2022-06-23
Vore bra om ni skrev hur många gram sill utan spad det behövs och ca hur mycket spad det är.
2022-06-14
Hej Margareta, vi skulle nog testa med agar agar eller vegegel i stället för gelatin. Följ anvisningen på förpackningen, och berätta gärna för oss hur det gick sen :)
Margareta
2022-06-13
Alternativ till gelatin tack!
2022-05-23
Hej Carina, både gelatin och sillspadet som man löst upp gelatinet i ska ner i smeten :) Lycka till!
Carina
2022-05-21
Ska bara gelatinbladen ner i smeten eller sillspadet också?