Silltårta med kavring

Silltårta med kavring

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassisk silltårta med kavring som passar perfekt till midsommarlunchen.

Tillagningstid: 25 min + minst 3 tim i kylen
12 bitar
  • 200 g kavring, Coop
  • 75 g smör, Änglamark
  • 200 g matjessill, Coop
  • 1 rödlök, finhackad, Änglamark
  • 1 dl hackad dill, Änglamark
  • 3 dl crème fraiche, Änglamark
  • 200 g cream cheese, Coop
  • 3 gelatinblad
  • Garnering
  • hackad rödlök, Änglamark
  • hackad gräslök, Änglamark
  • rädisor
  • dill, Änglamark

Gör så här

  1. Mixa brödet till ett smul i matberedare. Smält smöret och bryn det under omrörning.
  2. Blanda med brödsmulorna och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Häll av och spara spadet från sillen. Hacka sillen i mindre bitar och blanda med lök, dill, crème fraiche och färskost.
  4. Blötlägg gelatinbladen i 5 min. Värm spadet från sillen och lös upp gelatinbladen i det. Rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
  5. Ställ i kylen att stelna minst 3 timmar. Garnera tårtan med rödlök, gräslök, rädisor och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-28

Hej Lina, det ska vara 125 g avrunnen sill. Lycka till!

Lina

2022-06-23

Vore bra om ni skrev hur många gram sill utan spad det behövs och ca hur mycket spad det är.

Checkbox Coop

2022-06-14

Hej Margareta, vi skulle nog testa med agar agar eller vegegel i stället för gelatin. Följ anvisningen på förpackningen, och berätta gärna för oss hur det gick sen :)

Margareta

2022-06-13

Alternativ till gelatin tack!

Checkbox Coop

2022-05-23

Hej Carina, både gelatin och sillspadet som man löst upp gelatinet i ska ner i smeten :) Lycka till!

Carina

2022-05-21

Ska bara gelatinbladen ner i smeten eller sillspadet också?

Silltårta med kavring
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g kavring, Coop
  • 75 g smör, Änglamark
  • 200 g matjessill, Coop
  • 1 rödlök, finhackad, Änglamark
  • 1 dl hackad dill, Änglamark
  • 3 dl crème fraiche, Änglamark
  • 200 g cream cheese, Coop
  • 3 gelatinblad
  • Garnering
  • hackad rödlök, Änglamark
  • hackad gräslök, Änglamark
  • rädisor
  • dill, Änglamark

Silltårta med kavring

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassisk silltårta med kavring som passar perfekt till midsommarlunchen.

Tillagningstid: 25 min + minst 3 tim i kylen
12 bitar

Gör så här

  1. Mixa brödet till ett smul i matberedare. Smält smöret och bryn det under omrörning.
  2. Blanda med brödsmulorna och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Häll av och spara spadet från sillen. Hacka sillen i mindre bitar och blanda med lök, dill, crème fraiche och färskost.
  4. Blötlägg gelatinbladen i 5 min. Värm spadet från sillen och lös upp gelatinbladen i det. Rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
  5. Ställ i kylen att stelna minst 3 timmar. Garnera tårtan med rödlök, gräslök, rädisor och dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-28

Hej Lina, det ska vara 125 g avrunnen sill. Lycka till!

Lina

2022-06-23

Vore bra om ni skrev hur många gram sill utan spad det behövs och ca hur mycket spad det är.

Checkbox Coop

2022-06-14

Hej Margareta, vi skulle nog testa med agar agar eller vegegel i stället för gelatin. Följ anvisningen på förpackningen, och berätta gärna för oss hur det gick sen :)

Margareta

2022-06-13

Alternativ till gelatin tack!

Checkbox Coop

2022-05-23

Hej Carina, både gelatin och sillspadet som man löst upp gelatinet i ska ner i smeten :) Lycka till!

Carina

2022-05-21

Ska bara gelatinbladen ner i smeten eller sillspadet också?