Sillbakelse med saffran och laxrom

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

En perfekt gyllene start på en sommrig trerätters eller som snittar på buffébordet.

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
18 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 4 brödskivor kavring
  • 50 g smält margarin
  • Fyllning:
  • 5 gelatinblad
  • 0.5 krm stött saffran
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 420 g smått tärnad inläggningssill urvattnad (5 minuters)
  • 1 finhackad röd lök
  • Garnering:
  • 100 g laxrom eller röd caviar
  • 1 dl klippt dill

Gör så här

  1. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda smulorna med margarinet. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång ugnsform. Lägg i blandningen och platta ut den till en tunn botten. Ställ den i kylen ca 15 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Rör ihop saffran, kesella och gräddfil. Blanda i sill och rödlök. Ta upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme i en kastrull. Låt det svalna lite och rör ner i sillsmeten. Bred ut den på kavringsbottnen i formen. Låt stå i kylskåp 3-4 timmar tills fyllningen stelnat.
  3. Lyft kakan ur formen med hjälp av pappret och skär den i fyrkanter drygt 4 x 4 cm. Garnera med rom och dill. Servera som för- eller bufférätt.

Tips

  1. Bakplåtpappret blir mjukare och lättare att forma om det först blöts med vatten, knycklas ihop till en boll och sedan slätas ut igen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkla gravlaxbakelser - Coop

(3)

Inlagd sill - Coop

(15)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Inlagd rödbets- och ingefärssill - Coop

(0)

Klar strömming med örter - Coop

(2)

Sesamsill - Coop

(0)

Krämig koriander- och chilisill - Coop

(2)

Lax med kokos och curryrub - Coop

(0)
10 st
  • Botten:
  • 4 brödskivor kavring
  • 50 g smält margarin
  • Fyllning:
  • 5 gelatinblad
  • 0.5 krm stött saffran
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 420 g smått tärnad inläggningssill urvattnad (5 minuters)
  • 1 finhackad röd lök
  • Garnering:
  • 100 g laxrom eller röd caviar
  • 1 dl klippt dill

Sillbakelse med saffran och laxrom

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

En perfekt gyllene start på en sommrig trerätters eller som snittar på buffébordet.

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
18 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda smulorna med margarinet. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång ugnsform. Lägg i blandningen och platta ut den till en tunn botten. Ställ den i kylen ca 15 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Rör ihop saffran, kesella och gräddfil. Blanda i sill och rödlök. Ta upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme i en kastrull. Låt det svalna lite och rör ner i sillsmeten. Bred ut den på kavringsbottnen i formen. Låt stå i kylskåp 3-4 timmar tills fyllningen stelnat.
  3. Lyft kakan ur formen med hjälp av pappret och skär den i fyrkanter drygt 4 x 4 cm. Garnera med rom och dill. Servera som för- eller bufférätt.

Tips

  1. Bakplåtpappret blir mjukare och lättare att forma om det först blöts med vatten, knycklas ihop till en boll och sedan slätas ut igen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkla gravlaxbakelser - Coop

(3)

Inlagd sill - Coop

(15)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Inlagd rödbets- och ingefärssill - Coop

(0)

Klar strömming med örter - Coop

(2)

Sesamsill - Coop

(0)

Krämig koriander- och chilisill - Coop

(2)

Lax med kokos och curryrub - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies