Sillbakelse med saffran och laxrom

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

En perfekt gyllene start på en sommrig trerätters eller som snittar på buffébordet.

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
18 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 4 brödskivor kavring
  • 50 g smält margarin
  • Fyllning:
  • 5 gelatinblad
  • 0.5 krm stött saffran
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 420 g smått tärnad inläggningssill urvattnad (5 minuters)
  • 1 finhackad röd lök
  • Garnering:
  • 100 g laxrom eller röd caviar
  • 1 dl klippt dill

Gör så här

  1. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda smulorna med margarinet. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång ugnsform. Lägg i blandningen och platta ut den till en tunn botten. Ställ den i kylen ca 15 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Rör ihop saffran, kesella och gräddfil. Blanda i sill och rödlök. Ta upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme i en kastrull. Låt det svalna lite och rör ner i sillsmeten. Bred ut den på kavringsbottnen i formen. Låt stå i kylskåp 3-4 timmar tills fyllningen stelnat.
  3. Lyft kakan ur formen med hjälp av pappret och skär den i fyrkanter drygt 4 x 4 cm. Garnera med rom och dill. Servera som för- eller bufférätt.

Tips

  1. Bakplåtpappret blir mjukare och lättare att forma om det först blöts med vatten, knycklas ihop till en boll och sedan slätas ut igen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Citronmarinerad matjes

(0)

Kräftsill

(24)

Currysill

(9)

Gravad lax

(21)

Kryddsill

(18)

Senaps- och gräslökssill

(3)

Brötchen med lax och färskost

(0)
10 st
  • Botten:
  • 4 brödskivor kavring
  • 50 g smält margarin
  • Fyllning:
  • 5 gelatinblad
  • 0.5 krm stött saffran
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 420 g smått tärnad inläggningssill urvattnad (5 minuters)
  • 1 finhackad röd lök
  • Garnering:
  • 100 g laxrom eller röd caviar
  • 1 dl klippt dill

Sillbakelse med saffran och laxrom

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

En perfekt gyllene start på en sommrig trerätters eller som snittar på buffébordet.

Tillagningstid: 3 timmar 30 minuter
18 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda smulorna med margarinet. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång ugnsform. Lägg i blandningen och platta ut den till en tunn botten. Ställ den i kylen ca 15 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Rör ihop saffran, kesella och gräddfil. Blanda i sill och rödlök. Ta upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme i en kastrull. Låt det svalna lite och rör ner i sillsmeten. Bred ut den på kavringsbottnen i formen. Låt stå i kylskåp 3-4 timmar tills fyllningen stelnat.
  3. Lyft kakan ur formen med hjälp av pappret och skär den i fyrkanter drygt 4 x 4 cm. Garnera med rom och dill. Servera som för- eller bufférätt.

Tips

  1. Bakplåtpappret blir mjukare och lättare att forma om det först blöts med vatten, knycklas ihop till en boll och sedan slätas ut igen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Citronmarinerad matjes

(0)

Kräftsill

(24)

Currysill

(9)

Gravad lax

(21)

Kryddsill

(18)

Senaps- och gräslökssill

(3)

Brötchen med lax och färskost

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies