Sill med gurka och sesam

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En svensk sill med underbara asiatiska smaker.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 gurka
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 0.5 dl vatten
  • 2 lime, pressad saft (½ dl)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 grön chili, tunt skivad

Gör så här

  1. Skär sillen i centimeterstora bitar och lägg i en skål. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ut kärnorna med en sked och skär gurkan i tärningar.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills gyllene. Blanda en lag på vatten, limesaft, socker och sesamolja. Vänd ihop alla ingredienser med sillen och låt stå ca 30 min före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Löjromsröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ingefärssmakande sashimilax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 gurka
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 0.5 dl vatten
  • 2 lime, pressad saft (½ dl)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 grön chili, tunt skivad

Sill med gurka och sesam

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

En svensk sill med underbara asiatiska smaker.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i centimeterstora bitar och lägg i en skål. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ut kärnorna med en sked och skär gurkan i tärningar.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills gyllene. Blanda en lag på vatten, limesaft, socker och sesamolja. Vänd ihop alla ingredienser med sillen och låt stå ca 30 min före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Löjromsröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ingefärssmakande sashimilax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)