
Sill med gurka och sesam
Betyg (1-5):
En svensk sill med underbara asiatiska smaker.
Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
- 0.5 gurka
- 2 msk skalade sesamfrön
- 0.5 dl vatten
- 2 lime, pressad saft (½ dl)
- 1 msk strösocker
- 1 tsk sesamolja
- 2 salladslökar, tunt skivade
- 1 grön chili, tunt skivad
Gör så här
- Skär sillen i centimeterstora bitar och lägg i en skål. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ut kärnorna med en sked och skär gurkan i tärningar.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills gyllene. Blanda en lag på vatten, limesaft, socker och sesamolja. Vänd ihop alla ingredienser med sillen och låt stå ca 30 min före servering.
Liknande recept
Sill med gurka och sesam
Betyg (1-5):
En svensk sill med underbara asiatiska smaker.
Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär sillen i centimeterstora bitar och lägg i en skål. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ut kärnorna med en sked och skär gurkan i tärningar.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills gyllene. Blanda en lag på vatten, limesaft, socker och sesamolja. Vänd ihop alla ingredienser med sillen och låt stå ca 30 min före servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!