För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sill med gurka och sesam

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En svensk sill med underbara asiatiska smaker.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 gurka
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 0.5 dl vatten
  • 2 lime, pressad saft (½ dl)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 grön chili, tunt skivad

Gör så här

  1. Skär sillen i centimeterstora bitar och lägg i en skål. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ut kärnorna med en sked och skär gurkan i tärningar.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills gyllene. Blanda en lag på vatten, limesaft, socker och sesamolja. Vänd ihop alla ingredienser med sillen och låt stå ca 30 min före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Löjromschips

(8)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Löjrom med tillbehör

(0)

Klassisk laxburgare

(2)

Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

(1)

Gravad strömming med sikrom

(0)

Inlagd sill

(16)

Ingefärssmakande sashimilax

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 0.5 gurka
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 0.5 dl vatten
  • 2 lime, pressad saft (½ dl)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 grön chili, tunt skivad

Sill med gurka och sesam

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En svensk sill med underbara asiatiska smaker.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i centimeterstora bitar och lägg i en skål. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ut kärnorna med en sked och skär gurkan i tärningar.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills gyllene. Blanda en lag på vatten, limesaft, socker och sesamolja. Vänd ihop alla ingredienser med sillen och låt stå ca 30 min före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Löjromschips

(8)

Gubbröra i snapsglas

(14)

Löjrom med tillbehör

(0)

Klassisk laxburgare

(2)

Stekt inlagd strömming med asiatiska smaker

(1)

Gravad strömming med sikrom

(0)

Inlagd sill

(16)

Ingefärssmakande sashimilax

(3)