För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Sill- eller laxmunsbitar

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg små kokta och kalla färskpotatisar
  • Matjesill:
  • 200 g matjessill, i bitar
  • 1 dl gräddfil
  • 1.5 msk finhackad gräslök
  • Kallrökt lax:
  • 80 g färskost
  • 0.5 finhackad dill
  • 150 g kallrökt lax, i små bitar
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili

Gör så här

  1. Skär bort en liten del av undersidan på potatisen så att den kan stå. Välj sedan något av tillbehören eller blanda fritt.

Matjesill

  1. Fördela matjessillbitarna på hälften av potatisarna, toppa med en liten klick gräddfil och gräslök.

Kallrökt lax

  1. Blanda färskosten med dill. Fördela över resten av potatisarna, toppa med kallrökt lax och finhackad chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Silltapas

(8)

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Sillröra till knäckebröd

(8)

Snittar med gubbröra i tunnbröd

(23)

Potatisflarn med ansjovis

(0)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg små kokta och kalla färskpotatisar
  • Matjesill:
  • 200 g matjessill, i bitar
  • 1 dl gräddfil
  • 1.5 msk finhackad gräslök
  • Kallrökt lax:
  • 80 g färskost
  • 0.5 finhackad dill
  • 150 g kallrökt lax, i små bitar
  • 0.5 urkärnad och finhackad röd chili

Sill- eller laxmunsbitar

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort en liten del av undersidan på potatisen så att den kan stå. Välj sedan något av tillbehören eller blanda fritt.

Matjesill

  1. Fördela matjessillbitarna på hälften av potatisarna, toppa med en liten klick gräddfil och gräslök.

Kallrökt lax

  1. Blanda färskosten med dill. Fördela över resten av potatisarna, toppa med kallrökt lax och finhackad chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Silltapas

(8)

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(23)

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

(26)

Sillröra till knäckebröd

(8)

Snittar med gubbröra i tunnbröd

(23)

Potatisflarn med ansjovis

(0)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)