Sommarsill

Sommarsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En kall förrätt med sill, potatis, rädisor och sås med majonnäs.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färsk potatis
  • 2 burkar matjessill, i bitar
  • 2 tunt skivade röda lökar
  • 350 g grovt hackade rädisor
  • 1 dl hackad gräslök
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 1 dl majonnäs, gärna lätt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Börja med att blanda till såsen.
  2. Koka potatisen, låt den svalna och skär i skivor.
  3. Häll av spadet från sillen och klipp den i mindre bitar. Varva lök, potatis och sill på ett fat. Strö rädisor och gräslök över sillen.

Servering

Servera med såsen, en god sallad och knäckebröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sommarsill
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg färsk potatis
  • 2 burkar matjessill, i bitar
  • 2 tunt skivade röda lökar
  • 350 g grovt hackade rädisor
  • 1 dl hackad gräslök
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 1 dl majonnäs, gärna lätt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 krm salt

Sommarsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En kall förrätt med sill, potatis, rädisor och sås med majonnäs.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att blanda till såsen.
  2. Koka potatisen, låt den svalna och skär i skivor.
  3. Häll av spadet från sillen och klipp den i mindre bitar. Varva lök, potatis och sill på ett fat. Strö rädisor och gräslök över sillen.

Servering

Servera med såsen, en god sallad och knäckebröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!