
Sherrysill
Betyg (1-5):
Matjessill i spännande lag med starkvin och dill.
Tillagningstid: 2 dygn + 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 st matjesfilé
- Ättikslag:
- 1 dl ättiksprit (12 %)
- 2 dl strösocker
- 3 dl tomatjuice
- 2 msk torr sherry
- 2 msk finhackad dill
- Garnering:
- 2 msk skalad, finhackad rödlök
Gör så här
- Blanda ingredienserna till ättikslagen och rör tills sockret har löst sig. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl i minst ett dygn, gärna två. Vid servering, skär sillen i bitar och garnera med finhackad rödlök.
- Håller 10-14 dagar i kylskåp.
Liknande recept
Sherrysill
Betyg (1-5):
Matjessill i spännande lag med starkvin och dill.
Tillagningstid: 2 dygn + 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ingredienserna till ättikslagen och rör tills sockret har löst sig. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl i minst ett dygn, gärna två. Vid servering, skär sillen i bitar och garnera med finhackad rödlök.
- Håller 10-14 dagar i kylskåp.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!