Sensommarsoppa med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Vacker, klar soppa med jordärtskockor, bönor och chili. Serveras tillsammans med gremolata; färska örter, vitlök, citron och parmesan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 500 g tärnade, skalade potatisar
  • 400 g tärnade, skalade jordärtskockor
  • 300 g blandade färska bönor
  • 100 g skivad purjolök
  • 90 g tärnad, skalad rotselleri
  • 1 strimlad, urkärnad chili
  • Gremolata:
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 100 g hyvlad parmesanost
  • 600 g grova portionsbaguetter (1 st = ca 125 g)

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och lägg i potatis, jordärtskockor, bönor, purjolök, rotselleri och spansk peppar.Låt koka ca 10 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till gremolatan. Rör ner gremolatan i soppan.
  2. Servera soppan med hyvlad parmesan och ett gott bröd.

Tips

Byt ut parmesan mot chèvre.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots- och ingefärssoppa

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Klassisk rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 500 g tärnade, skalade potatisar
  • 400 g tärnade, skalade jordärtskockor
  • 300 g blandade färska bönor
  • 100 g skivad purjolök
  • 90 g tärnad, skalad rotselleri
  • 1 strimlad, urkärnad chili
  • Gremolata:
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 100 g hyvlad parmesanost
  • 600 g grova portionsbaguetter (1 st = ca 125 g)

Sensommarsoppa med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Vacker, klar soppa med jordärtskockor, bönor och chili. Serveras tillsammans med gremolata; färska örter, vitlök, citron och parmesan.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och lägg i potatis, jordärtskockor, bönor, purjolök, rotselleri och spansk peppar.Låt koka ca 10 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till gremolatan. Rör ner gremolatan i soppan.
  2. Servera soppan med hyvlad parmesan och ett gott bröd.

Tips

Byt ut parmesan mot chèvre.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots- och ingefärssoppa

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Klassisk rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)