Laxpudding med jordärtskocka
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Laxpudding med jordärtskocka

3.9 (10 betyg)

Variant av klassisk allt-i-ett-rätt med potatis, rimmad lax, jordärtskocka och dill.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk smör
  • 800 g tunt skivad potatis
  • 400 g rimmad lax i skivor
  • 400 g tunt skivad jordärtskocka
  • 1 skivad gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finklippt dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Smöra en ugnsfast form. Varva potatis, lax, skalad jordärtskocka, lök och dill i formen. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Slå blandningen över formen och skaka lätt så att blandningen fördelas jämnt.

  3. 3

    Grädda puddingen i ugnen cirka 30 minuter. Strö eventuellt över lite finklippt dill innan servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Dubbla mängden ägg om du vill ha lite extra protein i maten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • kocken

    koka potatisen först låt kallna skiva tunt så ska ni se att det blir bra

  • Britta/Webbredaktionen

    Bara potatis går bra eller spenat skulle också vara gott. Lite morot skulle fungera. Hoppas det är något som kan passa.

  • Maj-Lis

    Vad kan man använda i stället för jordärtskocka?

  • Britta/Webbredaktionen

    Det kan bero på att det inte är tillräckligt tunna skivor.

Visa fler