Laxpudding med jordärtskocka

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Variant av klassisk allt-i-ett-rätt med potatis, rimmad lax, jordärtskocka och dill.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 800 g tunt skivad potatis
  • 400 g rimmad lax i skivor
  • 400 g tunt skivad jordärtskocka
  • 1 skivad gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finklippt dill
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smöra en ugnsfast form. Varva potatis, lax, skalad jordärtskocka, lök och dill i formen. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Slå blandningen över formen och skaka lätt så att blandningen fördelas jämnt.
  3. Grädda puddingen i ugnen cirka 30 minuter. Strö eventuellt över lite finklippt dill innan servering.

Tips

Dubbla mängden ägg om du vill ha lite extra protein i maten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kocken

2014-11-11

koka potatisen först låt kallna skiva tunt så ska ni se att det blir bra

Checkbox Coop

2013-02-18

Bara potatis går bra eller spenat skulle också vara gott. Lite morot skulle fungera. Hoppas det är något som kan passa.

Maj-Lis

2013-02-17

Vad kan man använda i stället för jordärtskocka?

Checkbox Coop

2012-12-05

Det kan bero på att det inte är tillräckligt tunna skivor.

Ella

2012-12-05

Jag tycker inte tiden i ugnen stämmer. Vi har haft den inne i över 1 h och potatis/jordärtskocka är fortfarande hårda

Laxpudding med jordärtskocka
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk smör
  • 800 g tunt skivad potatis
  • 400 g rimmad lax i skivor
  • 400 g tunt skivad jordärtskocka
  • 1 skivad gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finklippt dill
  • 0.5 tsk salt

Laxpudding med jordärtskocka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Variant av klassisk allt-i-ett-rätt med potatis, rimmad lax, jordärtskocka och dill.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smöra en ugnsfast form. Varva potatis, lax, skalad jordärtskocka, lök och dill i formen. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Slå blandningen över formen och skaka lätt så att blandningen fördelas jämnt.
  3. Grädda puddingen i ugnen cirka 30 minuter. Strö eventuellt över lite finklippt dill innan servering.

Tips

Dubbla mängden ägg om du vill ha lite extra protein i maten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



kocken

2014-11-11

koka potatisen först låt kallna skiva tunt så ska ni se att det blir bra

Checkbox Coop

2013-02-18

Bara potatis går bra eller spenat skulle också vara gott. Lite morot skulle fungera. Hoppas det är något som kan passa.

Maj-Lis

2013-02-17

Vad kan man använda i stället för jordärtskocka?

Checkbox Coop

2012-12-05

Det kan bero på att det inte är tillräckligt tunna skivor.

Ella

2012-12-05

Jag tycker inte tiden i ugnen stämmer. Vi har haft den inne i över 1 h och potatis/jordärtskocka är fortfarande hårda