Senapssill på zucchini

Senapssill på zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kul att kunna bjuda på ”sill” även till dem som inte äter fisk och kött. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 20 min + 8 timmar
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 stora zucchini
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dillkvistar
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • Senapssås
  • 5 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk muskovadosocker
  • 2 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl dill, hackad

Gör så här

  1. Skär zucchinin i fyra avlånga skivor vardera. Blanda salt, socker, dill och kryddpeppar.
  2. Lägg skivorna i en form och strö över saltblandningen så den täcker alla skivor. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  3. Skölj av zucchinin och torka lätt med hushållspapper. Skär i ca 2 cm breda skivor.
  4. Blanda skånsk senap, dijonssenap, ättika och socker. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt dillen och vänd ner zucchinin. Låt mogna ett dygn i kylen före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokt sparris

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Små spenat- och fetaostpajer

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Koka kronärtskockor

Betyg
Betyg
(225)
Senapssill på zucchini
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 stora zucchini
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dillkvistar
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • Senapssås
  • 5 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk muskovadosocker
  • 2 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl dill, hackad

Senapssill på zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kul att kunna bjuda på ”sill” även till dem som inte äter fisk och kött. Recept av Niklas Ekstedt

Tillagningstid: 20 min + 8 timmar
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär zucchinin i fyra avlånga skivor vardera. Blanda salt, socker, dill och kryddpeppar.
  2. Lägg skivorna i en form och strö över saltblandningen så den täcker alla skivor. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  3. Skölj av zucchinin och torka lätt med hushållspapper. Skär i ca 2 cm breda skivor.
  4. Blanda skånsk senap, dijonssenap, ättika och socker. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt dillen och vänd ner zucchinin. Låt mogna ett dygn i kylen före servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokt sparris

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Avokadomousse med chiliräkor

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Äppel- och räksalsa i endiveblad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Små spenat- och fetaostpajer

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Koka kronärtskockor

Betyg
Betyg
(225)