Senapssill på zucchini
  • Tid 20 min + 8 timmar

Senapssill på zucchini

4 (1 betyg)

Kul att kunna bjuda på ”sill” även till dem som inte äter fisk och kött. Recept av Niklas Ekstedt

  • Tillagningstid 20 min + 8 timmar
  • Ingredienser 12

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 2 stora zucchini
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 dillkvistar
  • 1 krm mald kryddpeppar
Senapssås
  • 5 msk skånsk senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk muskovadosocker
  • 2 dl neutral olja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl dill, hackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär zucchinin i fyra avlånga skivor vardera. Blanda salt, socker, dill och kryddpeppar.

  2. 2

    Lägg skivorna i en form och strö över saltblandningen så den täcker alla skivor. Låt stå i kylen minst 8 timmar.

  3. 3

    Skölj av zucchinin och torka lätt med hushållspapper. Skär i ca 2 cm breda skivor.

  4. 4

    Blanda skånsk senap, dijonssenap, ättika och socker. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.

  5. 5

    Tillsätt dillen och vänd ner zucchinin. Låt mogna ett dygn i kylen före servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar