Smördegspaj med zucchini
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Smördegspaj med zucchini

3.11 (19 betyg)

Lättlagad paj med zucchini, rödlök och parmesan.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

2 stycken
  • 4 frysta smördegsplattor
  • 1 dl färskost
  • 1 liten smal zucchini i tunna skivor
  • 0.5 skivad rödlök
  • 1 msk grovhackad rosmarin
  • 1.5 dl marinerade kronärtskockshjärtan
  • 1 ägg
  • 2 dl grovriven parmesan
  • svartpeppar
Till servering:
  • oliver och charkuterier
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Lägg smördegsplattorna två och två med kortsidorna mot varandra. Tryck ihop kanterna så att det bildas två långsmala bitar. Kavla degen något tunnare och vik in alla kanter 1 cm.

  3. 3

    Bred färskost på ytorna innanför kanterna.Varva zucchiniskivor och rödlök ovanpå. Toppa med rosmarin och kronärtskockshjärtan.

  4. 4

    Pensla med lättvispat ägg på kanterna och grädda ca 20 min. 6. Strö över parmesan och vrid ett varv med pepparkvarnen.

Till servering

  1. 1

    Servera med oliver och tunt skurna charkuterier, t ex parmaskinka, italiensk salami och bresaola.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Tony Dahlberg

    Jag gjorde den som huvudrätt men dubbelt så stor. Jättegott!