Semifreddo med mockasmak och passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

En luftig och smaskig glassdessert du ej behöver glassmaskin för.

Tillagningstid: 45 minuter + 4 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 4 passionsfrukter
  • Semifreddo:
  • 4 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 dl socker
  • 4.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl starkt kaffe
  • 0.5 krm salt
  • Garnering:
  • 50 g hyvlad mörk choklad

Gör så här

  1. Värm socker och vatten så att sockret smälter. Gröp ur inkråmet ur passionsfrukterna och vänd ner det i sockerlagen. Lägg blandningen i botten av åtta serveringsglas.
  2. Separera äggens gulor och vitor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, vanilj och socker luftigt.
  3. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum i en annan bunke, vispa sist grädden i en tredje bunke och tillsätt kaffet. Blanda försiktigt ihop äggulesmet och grädde och vänd sist ner äggvitorna.
  4. Fördela smeten i de åtta serveringsglasen. Låt stå i frysen minst fyra timmar och ta ut glasen 30 minuter före servering. Garnera med hyvlad choklad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 4 passionsfrukter
  • Semifreddo:
  • 4 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 dl socker
  • 4.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl starkt kaffe
  • 0.5 krm salt
  • Garnering:
  • 50 g hyvlad mörk choklad

Semifreddo med mockasmak och passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

En luftig och smaskig glassdessert du ej behöver glassmaskin för.

Tillagningstid: 45 minuter + 4 timmar i frys
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm socker och vatten så att sockret smälter. Gröp ur inkråmet ur passionsfrukterna och vänd ner det i sockerlagen. Lägg blandningen i botten av åtta serveringsglas.
  2. Separera äggens gulor och vitor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, vanilj och socker luftigt.
  3. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum i en annan bunke, vispa sist grädden i en tredje bunke och tillsätt kaffet. Blanda försiktigt ihop äggulesmet och grädde och vänd sist ner äggvitorna.
  4. Fördela smeten i de åtta serveringsglasen. Låt stå i frysen minst fyra timmar och ta ut glasen 30 minuter före servering. Garnera med hyvlad choklad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)